Simen og Ida var nemlig så heldig å få startplasser i Blink-festivalen som er det mest prestisjefylte rulleskiarrangementet i verden. De mange hundre startnumrene forsvant i løpet av noen få minutter da de ble lagt ut i vinter. To blad Finjord som til vinteren skal konkurrere i henholdsvis 14- og 13-årsklassen, var så heldige å få plass i de store startfeltene. De unge altaværingene kunne fortelle at de kombinerte deltakelsen med familiebesøk i Bergen.

– Simen og Ida signaliserte i vinter at de hadde lyst til å være med på dette. Da bestemte vi oss for at dette kunne kombineres med familiebesøk i Bergen, sier Beate Finjord, som er mamma til de to unge langrennsløperne.

Vil gjerne tilbake

Hun har allerede fått beskjed om at sønnen og datteren ønsker seg tilbake. For det ga mersmak å konkurrere i Sandnes-gatene sammen med Martin Johnsrud Sundby og andre norske og internasjonale storkanoner. Simen savnet imidlertid én løper.

GOD FLYT: Ida Finjord hadde god flyt i de løpene hun gikk. Foto: Svein Halvor Moe

Det var verken Petter Northug, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug eller Didrik Tønseth som alle kan skilte med verdenscupseire og internasjonale medaljer. Simen hadde helst sett at Daniel Stock, som er av hans personlige favoritter, hadde vært i aksjon med startnummer på brystet i oljefylket. Det var dessverre ikke vadsøværingen. Men det var mange andre som preger resultatlistene i World Cup i langrenn og skiskyting som gikk i samme trase som altaværingene.

– Det var en kjempeopplevelse å få se verdens beste langrennsløpere og skiskyttere på nært hold, sier Simen og Ida, som er aktive på flere arenaer.

Ida både spiller fotball og sykler en god del. Simen synes det er mest stas med langrenn. Der er han en del av en treningsgruppe som teller rundt 20 utøvere. Begge går en del på rulleski om sommeren. Spesielt eldstemann som ser frem til at oppkjøringen til en ny skisesong starter for fullt rett etter skolestart.

Mange inntrykk

Det er mange inntrykk som skal fordøyes de neste dagene for de lokale Blink-deltakerne. Det å få konkurrere sammen med verdenstopper gjør naturligvis inntrykk. Stort var det også å få delta i Lysebotn Opp. Det spektakulære motbakkeløpet som selv de mest kapasitetssterke frykter.

– Vi startet litt lengre opp i bakken enn eliteløperne, forteller Alta IF-løperne, som ble heiet frem av tusener på sin ferd mot toppen. Folksomt var det også i Sandnes sentrum hvor de andre konkurransene foregikk. Lysten til å satse på langrenn har ikke akkurat blitt mindre etter det de har opplevd de siste dagene.