Elvemo og Kroken deltok i Offroad Finnmark 300 for første gang. At de aldri før hadde syklet ritt, eller i det heletatt bydde på noen problemer, men de legger ikke skjul på at det å delta på rittet har vært en opplevelse for livet.

For er det én ting duoen har lært, så er det å aldri gi opp, støtte seg på hverandre og tråkke på.

– Vi kom opp fra Masi. Sykkelen bare hakket, hakket og hakket. At en helt ny og relativt dyr sykkel begynte å fuske allerede i lysløypa i begynnelsen var langt ifra noe gøy. Jeg var plaget med girene i to etapper og kranken (metallarmen som pedalen festet til journ. anm.) på tredje og fjerde etappe. På fjerde etappe og kanskje noen kilometer inn klikka kranken helt. Jeg ble bare så sur og lei. Da jeg nesten ikke fikk bytte sykkel på sjekkpunktet svartnet det nesten for meg, foreller Elvemo.

Men nå ler de begge to av hendelsen, fordi også Kroken hadde sine øyeblikk.

– Vi var på vei inn mot Jotka og det hølja ned. Så ser jeg Karina duppe av og er på vei mot elva i sikkert 30 km/t, forteller Elvemo.

– Jeg hører bare Chiristel rope og får bråstoppa. Hvis ikke hadde det nok vært over, skratter Kroken.

Frister til gjentagelse

På spørsmål om de kommer til å prøve seg neste år, svarer Elvemo kanskje en gang, men ikke neste år.

– Jeg skjønner ikke at folk gjør dette år etter år. Kanskje de har en diagnose? Det har vært veldig artig, men samtidig hardt når det står på, Skratter Kroken.

– For min del ble det nok med dette. Kanskje det blir OF150 en gang i fremtiden, eller et halvmaraton. Ellers har jeg jo det å krysse Grønland på min «bucket list», legger hun til med et smil.

– Målet var hele tiden å fullføre. Vi har hverken treningsbakgrunn eller noe og er veldig fornøyde med resultatet, sier de begge.

I HØYGIR: Karina Kroken (t.v.) og Christel Elvemo har mange gode minner fra Offroad Finnmark. Her er de i full sving. Foto: Offroad Finnmark

Roser arrangementet

Christel Elvemo og Karina Kroken kom altså i mål på lørdag morgen etter 34,5 timer på sykkelsetet. Da de begynte å nærme seg boblet følelsene.

– Det ble litt grining da vi sykla over Sandfallet, forteller Kroken lattermildt.

– Jeg sa jeg skulle grine, men det glemte jeg helt. Jeg var så gira, skratter Elvemo.

Duoen var ferdig utvilte da Altaposten møtte de på en kafe i Alta sentrum. Nå gjenstår bare banketten, men først vil de takke alle som har gjort dette mulig.

– Takk til sponsorer og support. Ikke minst til alle frivillige som gjør Offroad Finnmark mulig. Vi har hatt så sykt mange fine opplevelser. Jeg anbefaler alle å prøve seg på dette, sier de begge.