Fra overtakelsen av Alten Lodge 1. april har daglig leder Charlotte med god støtte fra gartner, maler, hobbysnekker, vaktmester og stamprengjører Gøran løftet anlegget på toppen av Nikkihompen.

Innvendig er det blitt mer moderne, de trehvite veggene er beiset i lys brun, det meste av møbler byttet ut til en mer tidsriktig stil og høyteknologiske innretninger er montert.

– Anlegget var flott da vi overtok, men vi bestemte oss raskt for at vi ville ta dette løftet. Vi er godt fornøyd med hvordan hovedhuset og hyttene fremstår nå, sier Gøran og Charlotte.

Kravstore

Arbeidet som ble lagt ned gjorde det enklere for Nord Ekspedisjon og Vegard Uglebakken å inngå den 14 måneder lange leieavtalen.

– Hadde dette vært halvveis så kunne ikke jeg gått inn her. Da måtte jeg brukt masse tid på å løfte anlegget først. Det er nødt til å være godt nok for gjester som stiller høye krav, eksempelvis bedrifter og ledergrupper sørfra, sier Uglebakken.

Slipper markedsjobben

Ekteparet Majala forteller at de fortsatt var i startgropa da avtalen med Uglebakken kom i stand.

– I tillegg til å investere en ikke ubetydelig sum i anlegget har vi ferdigstilt nettside og klargjort bookingsystemer. Men markedsjobben var ikke begynt engang. Vi hadde et stort arbeid foran oss, for å få opp antall gjestedøgn, sier Charlotte og Gøran.

Bør tredobles

Belegget har etter overtakelsen ligget rundt ti prosent. Det er for lavt til å gjøre business utav anlegget.

– Det er ikke et hotell i verden, unntatt kanskje et sjeik-eid hotell i Abu Dhabi, som overlever på ti prosent belegg. Så vi måtte ha ikke bare doblet men tredoblet belegget. Samtidig er det ikke mange døgn med utleid anlegg som skal til før man er der. De lave kostnadene gjør det mulig å skape økonomi med «bare» 30 prosent belegg, forteller ekteparet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FANTASTISK UTSIKT: Fra hovedbygningen er det utsikt over fjord og fjell. Den råe beliggenheten, midt i villmarka og samtidig så nært «alt» setter gjestene pris på, ifølge Charlotte og Gøran Majala. Foto: Tom Skoglund

Samtidig har tilbakemeldingene vært så gode fra kundene som har gjestet Alten Lodge at de har vært klare til å jobbe videre for å få flere gjester:

– Det er lettere å klage enn å skryte, så da første mailen fra vår første kunde kom tenkte jeg, «å nei, her kommer kritikken». Men det var bare ros, skikkelig oppløftende. Og slik har det fortsatt, sier Charlotte.

Klare for mer

Skulle det gå slik de to håper nå som Nord Ekspedisjon leier seg inn og overtar drifta, tar det ikke lang tid før de ser seg i stand til å investere.

– Det lå utviklingsplaner der da vi kjøpte området. Tomta er i seg selv på fire-fem mål, og tidligere eiere har tegnet inn en bygning med kurs- og konferansesal for 40-50 stykker på baksiden med p-anlegg for scooter i kjelleren. Det er tegnet inn to nye hytter og større kjøkken. Klarer Vegard det han tar sikte på, så er vi klare til å peise på og bygge ut. Akkurat det er vi ikke bekymret for. Men slik situasjonen er i dag, med et så lavt belegg, så er det galskap å bygge ut. Det gjør vi ikke før vi ser at det går rette veien.