Det er ingen overraskelse at det går fort i sporet, men dersom det fortsetter i samme tempo vil lag fra OF700 dame, - mix,- og turklassen for herrer komme inn mens man er i ferd med å sende ut rytterne i OF300 torsdag kveld.

– Mye kan selvfølgelig skje og det kan hende de vil ta ned tempoet litt, men vi må ta høyde for at det kan skje, sier daglig leder Rune Berg.

Han forteller om markant endring i terrenget i forhold til i fjor.

– Når man sykler traseen vår fra Maze til Suossjavre så går det en elv. I fjor måtte vi be om hjelp fra Klemet Erland Hætta, som bor i Maze, som satte opp tau over elva fordi det var sterk strøm. I år går man tørrskodd over. Der det var myr i fjor er det støv i år.

Vinnertiden på 300 i fjor var på 17 eller 18 timer. Berg forteller at det har vært kjørt treningsøkter som er gjennomført på 16 timer.

Må mobilisere

Skulle antakelsen om at 700 kommer inn tidlig slå til, betyr det utfordringer for arrangøren. Men ikke verre enn at de håndterer det.

– Når 300 starter ut er det mye adrenalin i luften, for å si det sånn. Man posisjonerer seg litt og forsøker å være først ut fra Alta. Hvis 700 kommer og begynner å blande seg inn i det så må vi passe på at vi har god nok beredskap slik at det ikke skjer noe.

Han påpeker samtidig at det ville vært utrolig artig om så skjer. Det vil medføre en folkefest uten like i sentrum, mener han.

Status i løpet

I skrivende stund er status slik at begge de resterende damelagene ligger på sjekkpunkt Karasjok for sin obligatoriske hvile. Team Jakobsen/Isaksen, Ruth Cecilie Jakobsen og Linda Isaksen, kom inn nøyaktig to timer etter Team Ishavskraft, som består av Linda Treseng og Nina Gässler.

TO DAMELAG IGJEN: På sjekkpunktet i Maze sa Linda Treseng at stillingen er slik de liker den, men at det fortsatt er mange mil igjen. Foto: Trond Anton Andersen/Offroad Finnmark

Først i sporet på vei til neste sjekkpnkt i Skoganvarre er Podium team, bestående av Jose Gomez, Jorge Fernandes og Olga Echenique som er i mix-klassen. Neste er Team Solum, Terje Gunnestad og Hans Christian Mundal, som sykler i turklassen.

BRUTT: Det skotske damelaget SWC Racing Chicks har brutt. De ledet dameklassen inn til Kautokeino, men kastet inn håndkleet der. Foto: Offroad Finnmark

Spennende løp

Torsdag kveld klokken 18.00 står det 78 lag klar til å starte ut på sine 300 kilometer. Og her blir det spennende, sier Berg.

– Hvis Rakel Mortensdatter Birkeli gjennomfører så vinner hun en ATV.  Også har vi Daniel Boberg Leirbakken og Kai Helge Helgesen som ligger fremst i løypa til å vinne en ATV og de sykler på hvert sitt lag i år. det er mye konkurranseelement i 300-løpet.