I april åpna Fay-Charlotte Ek tatoveringsstudioet i Alta sentrum. I natt var det ubudne gjester på besøk.

På grunn av varmen de siste dagene hadde Fay-Charlotte og Cerine H. Bjørnæs latt vinduet være åpent. Det utnyttet tyvene.

– De hadde tatt et skilt på utsiden som de klatra opp på for å komme seg inn, forteller Cerine.

KVITTERING: Tyvene forsøkte å ta ut penger og skrev ut kvittering samtidig. På den måten er det enkelt å vite akkurat når innbruddet skjedde. Foto: Astrid Krogh

Dyrt utstyr

Fay-Charlotte og Cerine mener det har forsvunnet ting for cirka 10.000 kroner. En tatoveringsmaskin er borte. Det samme er en del utstyr, blekk, noen piercinger og annet småtteri.

– Jeg kom inn her i dag og så at et skap var åpent og tenkte Cerine hadde leita etter noe. Så kom jeg videre inn i lokalet og så at alle skapene var åpen og at en maskin var tatt frem. Da skjønte jeg at det hadde vært innbrudd.

De forteller at innbruddstyvene har rotet rundt i de aller fleste skuffer og skap. I nålebøtta ligger det en halvspist baguett.

– Så de har tydeligvis oppholdt seg her en stund?

– ja, de har til og med sittet her og tatovert hverandre.

– Hvordan vet dere det?

– Maskinen, utstyr og blekk var tatt frem. Og det lå igjen brukte nåler med blod på. Det har politiet tatt med seg.

Etterlatt seg spor

Selv om en del utstyr er borte er damene overrasket over at det dyreste utstyret står igjen.

– De har tydeligvis ikke hatt peiling på hva de har gjort. Selv nålene sto feil vei i maskinen. Men noen går rundt med en ny tatovering eller to, som ikke er særlig fin.

Cerine kommenterer at hun tror det er et spontant innbrudd.

– Hvis noen med peiling hadde planlagt et innbrudd så ville andre ting vært borte.

I tillegg er det gjort flere rare ting, blant annet er en pc resette til fabrikkinnstillinger og nye nåler kastet i søpla.

– De hadde klint både fingeravtrykk, panne og ansiktet i vinduet vårt. Så politiet fikk gode fingeravtrykk, for å si det sånn.

Selv om det er utrolig irriterende, ikke minst fordi de ikke har forsikring, så ler de når de tenker på hva tyvene har gjort.

– De har tatt bedøvelseskrem og knasket paracet. Så de var tøff nok til å gjøre innbrudd, men ikke tøff nok til å ta tatovering, sier Cerine.

UTNYTTET ET ÅPENT VINDU: Dette vinduet sto åpent på grunn av varmen. Selv om det er høyt opp stoppet ikke det tyvene. Foto: Astrid Krogh

Nå vurderer de både alarm og kamera for å slippe slike hendelser igjen.

– Vi har trua på at vi får utstyret tilbake. Alta er ikke så stort og noen går rundt med bevis på armen.

Jan-Olav Schjølberg i Finnmark politidistrikt sier de er i gang med å etterforske saken, men kan foreløpig ikke si noe mer eller om de har noen mistenkte i saken.