Nøyaktig klokken 18.00 mandag kveld ble rytterne i dame, mix og turklassen for herrer i Offroad Finnmark 700 kilometer klokket ut fra Alta sentrum i 28 varmegrader.

Ruth Cecilie Jakobsen fra Alta og Linda Isaksen fra Hammerfest sykler sammen for første gang. Linda sykler den 700 kilometer lange traseen for første gang. De forteller at varmen er det som kan bli mest utfordrende.

– Vi er rett og slett ikke vant til slike temperaturer her oppe. Så vi har vært nødt å endre på planene våre, både når det gjelder taktikk, klær og få i seg nok drikke, forteller Ruth Cecilie.

Når det gjelder mat så er det planlagt nøye. Det er ikke magen som avgjør, men klokka, forteller de to.

START: Her går starten og gjengen har 700 kilometer foran seg. Til høyre Ruth Cecilie Jakobsen og rett bak lagvenninne Linda Isaksen. Foto: Astrid Krogh

Skal vinne

Noen minutter tidligere, under presentasjonen av lagene, var kvinnelaget fast bestemt på å rulle over målstreken som vinnerne. I år er det tre kvinnelag som starta.

– Det må man ha som mål, sier Ruth Cecilie.

Hun bestemte seg for å sykle for bare en drøy måned siden, da Linda tok kontakt. De to kjente ikke hverandre fra før, men kvinnelige syklister som vil sykle 700 kilometer vokser ikke på trær, sier de to. Miljøet er lite og slik ble de kjent.

– Hva vet du om Ruth Cecilie som gjør at du tørr å sykle 700 kilometer med akkurat henne?

– Jeg har hørt mye godt om henne og mange har sagt at vi to ville passe til å sykle sammen. Derfor tok jeg sjansen og spurte henne, forteller Linda.

GOD KLEM: Familie og venner var tilstede for å heie duoen avgårde. Det er godt med en god klem på veien. Foto: Astrid Krogh

Mental styrke

Ruth Cecilie var klar da Linda tok kontakt.

– Gjennom hele vinteren har jeg tenkt at jeg skal holde det i gang slik at jeg potensielt kunne hive meg med dersom det føltes rett.

De siste to ukene har Linda vært i Alta og de har fått flere gode turer sammen. Og de har hatt mange lange telefonsamtaler den siste måneden. De er overbevist om at det ikke er negativt at de ikke kjenner hverandre fra før.

– Hva er deres styrke?

– Det mentale, sier Ruth Cecilie kjapt. Linda legger til at det er en fordel at de er finnmarkinger som kjenner terrenget.