Langfjorddagan 2018 er i full sving, og mandag var det aktivitetsløype i regi av Langfjorden Røde Kors i området rundt Altafjord camping. Til og med over veien måtte man springe for å finne post, og da gjaldt det å passe seg for bilene, det visste barna på forhånd.

– Her på Langfjorddagan lærer ungene både om sjøvett og førstehjelp, samtidig som de er i aktivitet og sammen med hverandre. Bedre blir det ikke, sa Bernt Johan Bertheussen.

Nytt og artig

Han deltok med sønnene Arne Nikolai (3,5 år) og Isak Johan, niåringen som for øvrig stakk av med to premier under fiskekonkurransen tidligere samme dag.

– Jeg fikk sitte i båt, sa Arne Nikolai, som trolig siktet til den smilende redningsskuta Elias.

– Vi har vært med på Langfjorddagan før også, men aldri sånn som dette, sa en annen meget positivt overrasket far, da aktivitetsløpet var i gang og en skokk unger hadde stukket av sted.

Plukke noe

Det var 10 poster med ulike utfordringer å løse, mange av dem praktiske. Samtidig flettet arrangøren inn grunnleggende førstehjelp, stabilt sideleie og slikt, og ungene fulgte vitebegjærlig med. Det var poster hvor man kastet ball i bøtte, poster hvor man skulle plukke noe i fjæra, vakre skjell og dumt søppel, og det var poster hvor enkle spørsmål skulle besvares. Til slutt var det en eksamenspost, og ryktene gikk ut på at alle besto med glans.

– Ungene var kjempeflinke, melder arrangøren.