Det er utrivelig å fiske side om side med tjuvfiskere, som det til og med i 2018 er for mange av i Tverrelva og Transfarelva. Problemet er at det ikke nytter å si til myndighetene at det kryr av fisk i de to elvene, de ser kun hvor mye fisk som blir fanget. Er tallet for lavt, blir elvene stengt og alt fiske politianmeldt.

Liten sum, mye fiske

– Fiskekort og fangstrapport er ikke bare for at vi skal få penger så vi kan forvalte elva, de er viktige på så mange måter, sier styreleder Rygh, som merker at særlig ungdommen ser ned på tyvfiske og syns det er smålig og ukult.

Kortene gjelder begge elvene minus laksetrappa i Sagafossen. De koster 50 kroner for et døgn, 200 for ei uke, og 400 for hele sesongen. Pluss 200 i pant du får tilbake når du melder inn fangsten.

Trenger du «statskort?»

Her får du kjøpt kort for TT-elvene: Joker i Tverrelvdalen, MX-Sport Elvebakken, Hammari Sport, Løkkeveien på Alta sentrum.

Er du under 18 år, skal du ikke kjøpe statlig fisketrygdavgiftskort. Er du over fylte 18, skal staten ha kroner 265, som enkelt betales på nett (fiskeravgift.miljodirektoratet.no/betal).