De nye eierne av platebutikken Puskas snekrer og hamrer fram nybutikken for egen maskin.

Fritidssyssel

– Vi har holdt på med oppussing i et par uker og mye av jobben går ut på å restaurere de gamle tingene og møblene til Puskas, for disse skal være med videre i butikken, sier Jørn Tore Nilsen, som er en av de fire som har kjøpt opp platebutikken.

– Når blir det åpning?

– Vi vet ikke, for det tar tid ettersom vi gjør det meste på fritiden.

Utvider konseptet

Innerst i lokalet har han spikret opp en liten scene hvor det skal foregå diverse sceniske innslag.

– Vi har allerede konstatert at dette er Altas søteste scene, smiler Nilsen, som peker stolt på den lille scenen.

– På denne kan eksempelvis musikere komme å spille en låt eller to, eller andre artister i ulike sjangere opptre. Tiden vil vise hva den blir brukt til. Kanskje artister som skal spille i Alta på kveldstid, kan ta turen hit på dagtid før de avholder sine konsert, skyter daglig leder Torgeir Ekeland inn, mens Nilsen måler opp listverket i taket over scenen.

– Hva skal butikken hete?

– Vi går for det gamle navnet, pluss litt til. Butikken skal hete Puskas musikk og platebar. Årsaken er grunnet i at vi ikke bare skal selge CD-er og puche vinyl, for planen er å leie ut lydanlegg, samt arrangerer små happenings.

Må øke omsetningen

Ekeland sier butikken vil ha høyere kostnader i enn tidligere.

– Hva tror dere omsetningen blir?

– Vi vet ikke hva vi blir på omsette for, men det vi vet er at Puskas i fjor gikk pluss og at vi må øke omsetningen fra disse tallene for å gå rundt. En av årsakene til det er at vi blir å ha høyere lønnskostnader enn hva Gunnar «Puskas» Schwaiger hadde, sier Ekeland.

– Nå ser det ut til at cd-salget tar seg opp, så det er jo en positiv start, skyter Nilsen inn.

– En slags musikksentral

Festivalen Aronnesrocken skal også få en sentral plass i det hele.

– Det var tre elementer som var viktig for oss for at vi skulle overta. Det ene var at vi ville ha butikken i gågata. En annen ting var mulighet for kontor i butikken, og det har vi fått. Dette skal Aronnesrocken leie, for konseptet vårt er at  dette skal bli en slags musikksentral med både salg og formidling av musikk. Det tredje var at Puskas som institusjon består, sier Ekeland som forøvrig også er festivalsjef for Aronnesrocken.