Hovedutrvalgsleder Geir Ove Bakken i Finnmark fylkeskommune mener innbyggerne i Kvalfjord bør stå for infrastrukturen.

Må ikke gi opp

Bakken er klar på at Kvalfjord og Pollen bygdelag ikke må gi opp, men må sørge for å levere sitt høringssvar til kommunen, som så går til fylkeskommunen.

– Når det nå er en høring, så må de absolutt benytte seg av muligheten til å si fra hvor skoen trykker. Det er helt riktig at vi har hatt utfordringer på samferdselssektoren, men mange blir også hørt, sier han.

– Nå mener lederen i bygdelaget for Kvalfjord og Pollen at det virker som om dere ikke en gang leser brevene de sender og derfor nesten gir opp?

Overskridelser

– Bygging av kombikai i Kvalfjord ble vedtatt i 2015, men nå ser det ut for at fylkeskommunen ikke har råd, og det vil gå ut over Kvalfjord. Er det riktig?

– Vi bygger en hel del, men det som har skjedd underveis er at prosjektene har blitt mye dyrere enn først beregnet så vi må kanskje ta hensyn til dette, sier Bakken.

– Men nå er det vel ikke befolkningen i Kvalfjord eller Pollen sin skyld at kaibyggingen har blitt dyrere?

– Det er det ikke, men vi må ta hensyn til de kostnadsøkningene som har kommet og så må vi bruke tida nå til å få best mulig løsninger. Jeg håper befolkningen i Rognsund sier klart fra, for det er avgjørende for distriktene å ha en god samferdsel, sier Bakken til slutt.