De som plages i varmen og ikke har ei vifte tilgjengelig, må belage seg på å bruke hendene eller andre ting for å peive bort heten.

Utsolgt

– Onsdag morgen ble de siste viftene våre solgt. Det er selvsagt varmen i Alta som har gjort sitt til at vårt viftesortiment av tårn- og bordvifter har duftet hen, sier selgerne Simon Hansen og Magnus Thomassen hos Clas Ohlson i Alta.

– Har dere solgt mange vifter de siste dagene?

– Vi har ikke lov å oppgi antallet av solgte varer, men vi kan røpe at vi har solgt mange vifter, forklarer selgerne, som har beholdt ei vifte ved kassadisken i butikken inne i Amfi.

– Denne er ikke tilsalgs, ler de.

UTSOLGT: Raymond Hagen, selger hos Elkjøp sier de for første gang er utsolgt for vifter. Foto: Reiulf Grønnevik

Raymond Hagen, som er selger hos Elkjøp i Alta, sier også de er tom for vifter.

– Helt tomt. Elkjøp-kjeden har et sentrallager på Østlandet, og som vi alle vet, har det vært en varmebølge sørpå i flere uker. Vi har derfor ikke fått inn ei vifte de siste ukene. De vi har solgt har derfor vært fjorårets modeller, som vi selv har hatt på lageret i Alta, sier Hagen.

– Er vifter noe dere selger mye av ellers?

– I disse dager kommer det støtt og stadig noen innom som vil kjøpe, men generelt selger vi ikke vifter. Det er ikke noe altaværinger bruker – sett i lys av en normal Alta-sommer.

Ringer fra Oslo

Elkjøp-selgeren flirer litt av en telefon han fikk av ei dame som var fra Oslo tidligere i uka.

– Hun hadde sett på vår nettside lokalt at vi hadde ei vifte igjen og den ville ho svært gjerne kjøpe. Jeg forklarte at frakta ble like dyr som vifta kostet, så hun kjøpte den ikke. Men, denne samtalen viser nok at de er tomt for vifter over hele landet for tiden. Vifta ble dog kjøpt  like etterpå av en altaværing, ler han.