– Rart hvis ikke dette kan utnyttes til en flyplass

Den gamle militære flystripa ligger som en grusravine på Hannomaras i Kautokeino.

STRIPA ER HER: Senterpartipolitiker Klemet Klemetsen mener spørsmålet om flyplass til Hannomaras i Kautokeino er overmodent og nå håper han det vil la seg gjøre å sette i gang bygging snart. Det vil bety mye for beredskapen i kommunen og i enkelte tilfeller ha alt å si for sikkerheten til pasienter som skal raskt til sykehus.   Foto: Magne Kveseth

pluss

– Grunnlaget er her allerede og jeg synes det er veldig rart hvis ikke dette kan utnyttes til  en flyplass i Kautokeino, sier Klemet Klemetsen, fylkestingsrepresentanten for Senterpartiet, som var den som fikk flyplassen på det fylkeskommunale sakskartet for et par år siden –  og som etter mye om og men fikk fylkestinget med på et vedtak om utredning.  Den gangen representerte han riktignok Venstre.