Regnskapstallene for selskapet var nemlig blodrøde på bunnlinjen, med et negativt driftsresultat på 10,5 millioner kroner av en årsomsetning på 33,2 millioner kroner. Egenkapitalen er negativ med 5,2 millioner kroner. Til gjengjeld opererer eiendomsselskapet med driftsresultat på 10,6 millioner kroner.

Tre selskaper

Sb2 Utvikling AS er ett av tre selskaper i Sb2 Gruppen AS. Gruppen AS er altså morselskapet for Sb2 Utvikling AS, Sb2 Eiendom AS og Sb2 Industri AS. De to sistnevnte selskapene går begge i pluss.  Eiendomsselskapet, som ledes av Bjørn Mikael Østlyngen, omsatte i fjor for 21,5 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 10,6 millioner kroner. Eiendomsselskapet har bokført konsernbidrag på 9,6 millioner kroner, mens Sb2 Industri AS med en omsetning på 825.000 kroner fikk et positivt driftsresultat med 564.000 kroner. Østlyngen overlater til selskapets daglige leder Stig-Rune Abrahamsen å forklare det hele.

– Det dårlige resultatet for Sb2 Utvikling i 2017 har sin årsak i to forhold. Dette går tilbake til 2016, der vi tapte betydelig på et oppdrag for Forsvarsbygg i Bardufoss. For å si det rett ut, gikk ikke dette så bra og det dro vi med oss inn i 2017 som fikk en dårlig start. I tillegg ble mitt fokus i 2017 mer på min kreftsyke mor enn på bedriften og dermed slet vi med å bygge opp en ordrereserve, forklarer Abrahamsen. Han mistet moren sommeren 2017 og er glad for prioriteringen i en tøff tid.

Abrahamsen er også daglig leder for morselskapet, Sb2 Gruppen AS. Abrahamsen har dermed ansvar for konsernet og alle selskapene i Sb2-familien.

Fortsetter bygging

Samlet sett går alle selskapene i Sb2 Gruppen AS i pluss og Stig-Rune Abrahamsen frykter ikke for framtida til sine ansatte.

– Sb2 eiendom gikk veldig bra i 2017 og ga et konsernbidrag på 9,6 millioner kroner. Dette er resultat av at eiendomsutvikling gir uttelling etter noen år og det nøt vi godt av for 2017. Når det gjelder entreprenørselskapet har vi nå mye jobb i år, både i Vardø ved videregående skole og i Hammerfest. I tillegg bygger vi leiligheter på Aspemyra, så vi har bra med prosjekter og flere eiendommer for utvikling, så vi ser positivt på kommende år, sier Stig-Rune Abrahamsen til avisa.

Bjørn Mikael Østlyngen som leder eiendomsselskapet er glad for det flotte resultatet i Sb2 Eiendom AS og forklarer gjerne hvordan de klarte det.

– Vi har utviklet og tatt gevinst som er tilført morselskapet og det er full drift i selskapene Sb2 Utvikling og Sb2 Eiendom, sier Østlyngen.

To tremannsboliger

Selskapets planer for å bygge boliger i Maskinsvingen, har vært på trappene lenge.

– Vi håper på å få endelig godkjenning for byggingen i september. Dette prosjektet har tatt vanvittig lang tid å komme i havn med. Vi hadde planlagt å bygge lavblokker på denne eiendommen, men vi møtte sterk motstand fra naboene - og de er jo i sin fulle rett til å protestere. Vi har derfor definert om hele prosjektet og har hatt møte med naboene der og presentert vårt prosjekt for bygging av to tremannsboliger i stedet for og etter møtene der vi har presentert alternativer, mener vi dette har løst seg til det beste for alle. Så når vi får reguleringsplanen gjennom, noe vi håper på til høsten, så er vi klare til å gå i gang med byggingen i Maskinsvingen, sier en optimistisk Bjørn Mikael Østlyngen i selskapet Sb2 Eiendom AS.