Hendelsen fant sted på Gardermoen lufthavn i fjor, da mannen fra Øst-Finnmark kom hjem fra Grand Canaria. Han har selv forklart at han var meget full da han ankom Gardermoen, og at han ikke lenger husker noe av det som skjedde etter at han landet.

Kastet koffert

Bakgrunnen for at mannen endte opp med å bite en betjent i baken, var at han tidligere på kvelden hadde kastet bagasje rundt seg på flyplassen. Da politiet kom til bagasjebåndet lå det bagasje, som helt klart ikke tilhørte mannen, ut over gulvet. Han fikk dermed beskjed om å holde seg borte fra flyplassen i 24 timer.

Han kom imidlertid tilbake halv fire på natta og skjelte ut politiet.

– Det ble besluttet å innbringe mannen til arresten. Tiltalte skal ha gjort noe motstand, og ble påsatt håndjern før han ble fraktet til legevakt for å bli klarert av lege.

Byttet transport

En annen patrulje tok over transporten fra legevakten til arresten. På vei til fyllearresten sa mannen at han hadde fått akutt diaré. Da de ikke stanset lot mannen som at han fikk epilepsianfall, slik at de måtte stanse bilen.

Mannen forsøkte da å rømme.

– NN forsøkte å presse tiltaltes fot inn i bilen, mens den andre politibetjenten lente seg over mot tiltaltes bein for å trekke dem inn, heter det.

Betjentene har forklart at dette førte til at låret og rumpen til den andre betjenten var på høyde med tiltaltes ansikt. Den andre politibetjenten skal så ha blitt bitt hardt i overgangen mellom lår og rumpe av tiltalte, hvorpå han sa at han hadde HIV.

Blackout

I avhør har mannen sagt at det var mulig at han bet en av politibetjentene, men at han ikke husket noe om hendelsen.

– Det legges likevel noe vekt på at tiltalte i retten erkjente straffskyld.

– Retten er ikke i tvil om at mannen fra Øst-Finnmark hadde til hensikt å bite NN, og at han forsto at volden påvirket politiet til å unnlate å foreta en tjenestehandling. Tiltalte handlet derfor med forsett, har retten slått fast.

Må sone

For å ha utøvd vold mot politiet, samt forstyrret ro og orden på offentlig sted, ble mannen tidligere i juni i år dømt til 24 dager i fengsel av Øvre Romerike tingrett.