Det var bare glade ansikter å se på Latharistranda lørdag kveld. Spontanfestival traff blink på første forsøk. Gratisfestivalen arrangert av 21 ungdommer skapte topp stemning med sin åpne profil om null alkoholservering. Folk badet, spilte volleyball, grillet, danset og hørte på god musikk fra lokale artister. Alt fra unger nede i barnehagealder til besteforeldre så ut til å kose seg til det ytterste gjennom hele kvelden.

– Det gikk helt fantastisk og mye bedre enn forventet. Vi har ikke opplevd mange festivaler hvor folk har vært komfortabel til å ta med seg ungene sine. Så vi er ekstremt fornøyd med å ha skapt et arrangement hvor hele familien, fra de minste til de eldste så ut til å trives, sier to av festivalarrangørene Kenneth Paulsen og Fredrik Rydheim. Ungdommene har fortsatt ikke sluttet å smile når Altaposten møter dem dagen der på.

– Vi er uhyre takknemlige for alle som har støttet oss, det være sponsorere, foreldre, kommunen eller Ungdommens hus.

Eirik Lyng er favoritten

Festivaldeltakerne Nina Kristensen og Gøril Andersen innrømmer at det er spesielt en artist som er grunnen til at de tok turen til lathari.

– Vi hadde noen småinger som ønsket å se Altas egne Sondre Justad, Eirik Lyng.

– Det er veldig bra at ungdommene bak festivalen tar initiativ til at det skal skje noe. Det er nytt, spennede og litt småkaldt, ler damene.

MGPjr-stjerna Eirik Lyng synes det var flott å stå foran lokalt publikum.

– Festivalen er et fantastisk tiltak. Det gir også unge musikere i Alta en scene og stå på.

Noe Alta trenger

Vaktene Marianne Hydle og Nils Rydheim er kraftig imponert over festivalen, og tror dette er noe Alta trenger.

– Med tanke på at Aronnesrocken er blitt en betalfestival og Bluesfestivalen er historie, så tror jeg et slikt arrangement er akkurat det Alta trenger. Det er masse folk her i alle aldre, småungene er ute og leker, ungdommene koser seg med musikk. Bedre blir det ikke.

– Alle trenger en scene å stå på. Dette gir ungdommene som er i ferd med å finne sin plass innenfor musikklivet nøyaktig det. Jeg har fulgt UKM i en del år, og ser at mange av de vi har sett der, er her i dag og utvikler seg videre, konstaterer de.

Ga mersmak

Paulsen og Rydheim kan fortelle at den gode opplevelsen definitivt har gitt mersmak.

– Det er 99 prosent sikkert at vi arrangerer festivalen til neste år også. Dette var utrolig gøy og ga definitvt mersmak. Vi øsnker å gi folk den samme gode opplevelsen som i år. Bare enda litt større og kanskje mer planlagt, ler ungdommene.

– Vi sitter nå med et gigantisk smil om munnen hele gjengen. Dette er noe vi har llyst å drive med de neste 20 årene om det lar seg gjøre.

FYRTE OPP STEMNINGEN: Gjermund Abrahamsen Wiik fyrte opp stemningen med pyroshow. Foto: Thomas Fredrik kristensen