Mediehuset Altaposten deler også denne sesongen ut stjerner til de tre spillerne vi mener er best i seriekampene. Det gjelder både BULs 1.-divisjonsdamer og Alta IFs 2.-divisjonsherrer.

Trenerteamet i de respektive klubbene har sagt ja til å ta seg av denne vurderingen på bortekampene, mens Altapostens sportsavdeling bestemmer når lagene spiller hjemme.

Lørdag møttes Alta IF og Mjølner i Finnmarkshallen, og hjemmelaget vant 3-0 etter scoringer av Vegard Braaten, Dag Andreas Balto og Magnus Nikolaisen. Dette var siste serierunde før fotballferien.

Frank Halvorsen, Vidar Johnsen og undertegnede mener følgende spillere fortjener stjerner etter lørdagens solide seier:

Tre stjerner: Mats Frede Hansen

Mats Frede Hansen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Nok en gang fullstendig sjef i Alta IFs bakre rekker. Gjorde ingen åpenbare feil og bidro sterkt til at Alta IF holdt nullen. Sterk i duellspillet og god med ballen. Gjorde mange smarte valg. Uheldig/udyktig som ikke scoret mål. Hadde to meget gode muligheter på dødball.

To stjerner: Vegard Braaten

Vegard Braaten. Foto: Karl Eirik Steffensen

Gjorde det han skulle, nemlig å finne veien til nettmaskene. Satte inn Alta IFs viktige førstemål og ble på den måten en avgjørende figur i matchen. Var også på hugget da han ble spilt nydelig gjennom av Felix Adrian Jacobsen, og Mjølner ikke så annen utvei enn å klippe han ned før han fikk avsluttet.

Én stjerne: Andreas Markussen

Andreas Markussen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Skaper ikke overskrifter i sin rolle som ryddegutt sentralt på midtbanen, men gjorde en meget solid jobb i denne matchen. Balanserte Altas midtbane på en god måte, noe som ga Dag Andreas Balto og Felix Adrian Jacobsen bedre muligheter til å gå fremover. Jobbet sokkene av seg i samfulle 90 minutter.