En mann, ei dame og ei lita jente kommer opp trappene fra svømmehallen i Nordlysbadet, de snakker sammen med blide stemmer på spansk.

Det tre badegjestene heter Surima D. Rodriguez Estrada, Leonar T. Rodriguez Umpierre, og Mayanne Rodriguez Torbjørnsen (9).

– Vi har hatt en kjempefin dag, dette kan anbefales, sier Surima på vestlandsdialekt.

Hun forklarer at hun og datteren Mayanne bor på Karmøy, men at hun opprinnelig kommer fra Cuba, mens broren Leonar er på Norges-besøk og i  Alta for første gang. De har tilbrakt en uke på hytta i Elvekroken ved Veidnesklubben, og grunnen til at de er på ferie i Alta er fordi mannen hennes er altaværing.

FINT VÆR: Solen skinte på tirsdag, men det fristet ikke familen fra Cuba og Karmøy til å ta seg en utendørsdukkert i heller kjølige badetemperaturer. Derimot fristet det med et besøk i Nordlysbadet. Foto: Trine Vidunsdatter

– Vi har bare hørt om badeland i Alta, og siden det var så fint vær så hadde vi lyst til å gjøre noe. Og dette her var fantastisk for det er masse muligheter for barn i alle aldere. Det er veldig fint her, det er hyggelige folk som jobber her og som hjalp oss å finne badetøy, for vi hadde ikke noe med oss, sier Surima.

Nordlysbadet er best

Mayanne (9) stråler som ei sol, hun er våt i håret og rosa i kinnene. Hun har tilbrakt tre timer i badeanlegget.

– Om jeg skulle gitt sånne stjerner så var dette 10.000, det var mye bedre enn Haugesund og Karmøy badeland. Dette er jo best, ingenting er bedre enn dette badelandet. Det ligner veldig mye på Etne og Ølen og mange plasser som i Skien og sånne badeland som er sånn kjekt å være på, fastslår den lille karmøyjenta skråsikkert.

INGEN BEDRE: – Om jeg skulle gitt sånne stjerner så var dette 10.000, det var mye bedre enn Haugesund og Karmøy badeland. Dette er jo best, ingenting er bedre enn dette badelandet, sier Mayanne (9). Foto: Trine Vidunsdatter

Kalde sommerdager slår positivt ut

Daglig leder Kjersti Syvertsen ved Nordlysbadet bekrefter at den kalde sommeren i Alta gjenspeiles i besøkstallene.

– Vi ser jo tendensen at når det er kalde somre eller kaldt ute, så kommer folk inn i Nordlysbadet. Juni i år har vært en god måned i forhold til tallene fra tidligere år, og det har nok mye med været å gjøre. For vi ser jo ellers, at når skolen slutter og folk kan begynne å være ute i mai-juni, så går besøkstallene ned. Men i år har vi hatt en liten økning, sier Syvertsen.

Hun sier at det er mye folk fra Alta og folk fra nærdistriktene som besøker svømmehallen nå, og at det er få turister som kommer i mai og juni.

SOMMERÅPENT: Daglig leder ved Nordlysbadet Kjersti Syvertsen, håper at flere turister og altaværinger finner veien til svømmehallen i sommer. Derfor har de tilpasset åpningstidene i sommermånedene. Foto: Trine Vidunsdatter

– Jeg vet at mange utenfra kommer hit på helgebesøk og benytter badet, fordi når de bor på hotell under helgen de er her, så har de gunstige priser på å komme inn, sier hun.

Håper på flere badegjester i sommer

Syvertsen sier videre at i juli måned har det vært veldig stille, og at hun håper at turistene dukker opp nå når fellesferien har begynt. Det er de som pleier å få opp tallene  i juli og august.

– Det er jo kjempeviktig for oss å få de inn i anlegget, det har jo med å få budsjettene til å gå rundt. Derfor tilpasser vi også åpningstidene og har sommeråpent. Jeg håper at både altaværingene og turistene finner veien hit, vi prøver å være aktive på hjemmesiden vår og på Facebook og markedsføre at vi har åpent. Så gleder vi oss til Altaturneringa i august, for da pleier vi å ha godt besøk, og da har vi langåpent fredagen og lørdagen, avslutter Kjersti Syvertsen.