Nå er gressbanen død og begravet

Tverrelvdalens fotballspillere kan straks ta i bruk en splitter ny kunstgressbane av ypperste kvalitet.

HEKTISKE MÅNEDER: I løpet av sommeren har ildsjelene i TIL lagt nytt kunstgress der den gamle gressbanen lå.  Foto: Karl Eirik Steffensen

pluss

I løpet av sommeren har fotballgruppa i Tverrelvdalen idrettslag tatt farvel med den ærverdige gressbanen i bygda, og gjort unna den omfattende jobben med å legge en ny kunstgressbane der den gamle gressbanen lå. Nå er det bare detaljer som gjenstår før arenaen kan tas i bruk.

– Vi har fortsatt en del arbeid igjen, men selve banen er klar til bruk. Vi har allerede gjennomført noen treninger med våre aldersbestemte lag. Men det skal fortsatt settes opp gjerde rundt banen og ballfangernett bak målene. Det gjenstår litt jobb med infrastrukturen, forteller Ole Andersen, som er leder i fotballgruppa.

– Vi skal også få på plass seks store lyskastere, men det er ikke noe som haster så voldsomt. Det skal vi ha klart til høsten, sier han.

Vertskap for turneringskamper

Selvfølgelig er det ikke bare gutter og jenter i TIL-drakt som får nye godt av den denne investeringen. Tverrelvdalen er også i år vertskap for mange matcher i Altaturneringen, og både den gamle og nye banen blir tatt i bruk. Deltakerne i Nord-Norges største aldersbestemte fotballturnering vil som mange ganger tidligere få gleden av å spille kamper på noe av det aller beste kunstgresset som produseres i verden.

TOPP KVALITET: Det nye underlaget på Sparebank 1 idrettspark er av ypperste merke.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi skal ha det aller meste på stell innen Altaturneringa starter. Det har vært en hektisk sommer med mye dugnadsarbeid, så nå lar vi medlemmene slappe av noen uker og puste ut. Men 1. august samles vi igjen, og da skal det jobbes på spreng frem mot turneringsstart 10. august, sier han.

Fantastiske baneforhold

Den nye kunstgressbanen i Dalen føyer seg fint inn i rekken av gode baner som brukes under Altaturneringa. Det begynner å bli en stund siden det ble spilt kamper på grus, for å si det sånn. Alta IF har et godt samarbeid med naboklubbene som stiller sine baner til rådighet, og til gjengjeld får inntekter fra baneleie og salg av mat og drikke.

– Vi gleder oss veldig til å ta i bruk den nye banen i Tverrelvdalen. Det er alltid kjekt å se at klubbene i nærmiljøet klarer å realisere nye prosjekter, og vi er glade for at dette er et av anleggene som skal brukes under turneringa om en måned. Det er kanon at de har fått til dette. Altaturneringa nyter godt av de kvalitetsbanene som har blitt bygget rundt om byen. De baneforholdene vi har i Alta er helt fantastiske, kommenterer Petter Oseberg, som har det overordnede ansvaret for Altaturneringa.

Luksusproblem

Alta IF har selv to gressbaner og to kunstgressbaner, der den ene av disse er en syverbane. Alt dette ligger på Alta idrettspark, som er hovedarenaen for turneringen. Blant annet spilles samtlige finalekamper i sluttspillet her.

FORNØYD: Petter Oseberg.  Foto: Magne Ek

I tillegg er det én kunstgressbane i Finnmarkshallen, to kunstgressbaner i Tverrelvdalen, én gressbane og én kunstgressbane (syver) i Rafsbotn, én kunstgressbane i Kaiskuru (syver), to kunstgressbaner i Bossekop, én kunstgressbane i Øvre Alta og én kunstgressbane (nier) i Hjemmeluft. Med 11 kunstgressbaner i ulike størrelser og tre gressbaner har arrangøren mer enn nok å ta av.

– Vi holder på med kampoppsettet nå. Med litt færre deltakende lag i år har vi flere tilgjengelige baner enn vi trenger, så vi dropper kamper på X5 stadion i Bossekop (gamle Nornett stadion), syverbanen i Kaiskuru og nierbanen i Hjemmeluft. Kanskje kan vi rullere på dette fra år til år. Det er et kostnadsspørsmål, samtidig som vi ønsker å ha mange kamper og skikkelige gode rammer rundt matchene på de arenaene vi bruker. Det må være verdt det både for oss og klubben som prøver å tjene penger på kiosksalg. Vi ønsker masse folk og god stemning, smiler Oseberg.