Den spanske Alta IF-målvakten har fått sesongen delvis ødelagt av en ryggskade som har nektet å slippe taket. Han spilte de seks første seriekampene og cupmatchene mot Tromsdalen og Tromsø før han måtte kaste inn håndkleet for første gang. Etter tre matcher på sidelinja var han tilbake mot Bærum og Asker, men det skulle ikke vare.

Behandles av fysio

De siste par ukene har Daniel Rojas mistet oppgjørene mot Moss og Fredrikstad, og han blir heller ikke klar til kommende helgs hjemmekamp mot overraskelseslaget Mjølner, som er på tredjeplass før lagene tar fatt på siste runde før fotballferien.

– Nei, Daniel blir dessverre ikke spilleklar til lørdagens match. Vi har hatt han inne til en CT-undersøkelse, og røntgenbildene viser en skade i ryggen som behandles av våre fysioterapeuter. Han tar i likhet med resten av troppen ferie etter Mjølner-kampen, og vi håper at ryggen er bedre når han kommer tilbake, sier Alta IF-trener Bård Flovik til A-sporten.

Må være tålmodig

Da Altaposten snakket med Rojas foran Fredrikstad-kampen tvilte han veldig på at det ble noe mer spilletid før fotballferien, og han fikk altså rett. Men han håper å være fit for fight igjen når Alta IF møter Hønefoss lørdag 11. august.

– Man må være tålmodig med skader som dette, men det er ikke enkelt. Jeg vil jo gjerne spille kamper og bidra til at klubben gjør det bra. Heldigvis er det mange spennende kamper som gjenstår etter fotballferien. Jeg satser på å være tilbake for fullt i andre halvdel av sesongen, sa Rojas til A-sporten for en knapp uke siden.

Sist helgs 1-3-tap for Fredrikstad gjorde at Bård Floviks mannskap tapte litt terreng i opprykkskampen. Alta IF er nå nummer seks i avdelingen med syv poeng opp til serieleder Raufoss. De har fire poeng opp til Fredrikstad på andreplass. Det er kun fem poeng som skiller Fredrikstad, Mjølner, Elverum, Grorud, Alta IF og Asker.

For øyeblikket er det Fram, Hønefoss og Stabæk 2 som befinner seg under nedrykksstreken.