– Det var under 10.000 totalt på hele festivalen. Det er skuffende lite. Det er det laveste som har vært siden vi startet opp i 2011, sier Jon Arne Pettersen, daglig leder i Midnattsrocken.

Vi snakker med han mandag morgen, og selv om han har fått flotte tilbakemeldinger fra publikum som var der, og selv hadde fantastiske musikkopplevelser, er han skuffet over oppslutningen fra publikum, og da særlig de lokale.

Nå har nok været spilt en stor rolle. Det gode været torsdag og fredag ga perfekt start på musikkhelga, men det hadde vært kaldt onsdag, og ble regn lørdag.

– Tirsdag var det kanonvær, og da solgte vi mange pass. Så kom værmeldingen onsdag, og da stoppet det opp. Men hadde vi hatt godt vær på lørdag så hadde vi nok solgt godt, sier Pettersen.

MØTEPLASS: Altaværingene storkoser seg under Midnattsrocken, sammen med publikum fra andre steder. Bak fra venstre: Bjørn Martin Lyng, Miriam Thomassen fra Nordreisa, Jay Van Hoorn, Daniel Jonas, Aleksander Bredal-Olsen, Eirik Hansen, Vårin Hillestad Lund, Martin Røst Gudmestad, Eirik Lyng Wirkola: Foran: Stian Aslaksen, Charlotte Olaussen fra Nordreisa, Kim-Rune Pakarinen og Vebjørn Olsen. Foto: Astri Eilertsen Nielsen

I 2015 hadde Midnattsrocken all time high hva antall besøkende angår.

– Vi ser jo på Facebook at noen kritiserer artistvalg og at vi ikke hadde den store kafeen. Men når kafeen ikke blir brukt, kan vi ikke ha den. Og det hadde vi heller ikke i toppåret 2015, forteller han.

Pettersen kjenner ikke til noen lokal boikottaksjon, selv om han jo ser at det er færre porsangværinger der, noe også drosjenæringen ifølge han kan bekrefte. Det var fullt på noen av konsertene, mens det var veldig skralt på andre.

– Vi har prøvd det meste, og fått kommentarer om at vi må satse på de og de, og up and coming-artister. Vel – vi har prøvd det aller meste, sier han.

– Hadde dere de rette artistene?

– Det er et godt spørsmål – tydeligvis hadde vi ikke det, for da hadde det kommet mer folk, tror han, og legger til:

– Men når vi går rundt og snakker med folk, møter vi bare masse positive mennesker. Alle frivillige, politiet og også artistene var kjempefornøyde, sier Pettersen.

Stemning på fredag

Fredag spilte blant annet  Atle Pettersen, Sofia Jannok, Slade, Staysman & Lazz og Rolffa. Stemningen var upåklagelig.

Variasjon

Lørdagskvelden ble det stor variasjon, med Kari Bremnes som appellerer til et voksent publikum. Det nye rap-funnet Cezinando dukket opp og ikke minst duoen Innertier.

For rock-publikummet var det nok Dee Snider som blir høydepunktet, best kjent fra Twisted Sister.

I dagene fremover blir det nedrigging av campen på Brennelvneset. Deretter blir det å gå igang med å planlegge neste års Midnattsrocken.

– Nå skal vi jobbe videre med neste års festival. Vi må finne ut hvordan vi skal legge den opp, slår Jon Arne Pettersen fast.

– Kan det bli aktuelt å flytte den?

– Vi har ikke snakket om det, men er det slik at Porsanger ikke ønsker oss her, må vi tenke oss om. Vi fikk støtte fra fylkeskommunen, men veldig lite støtte fra kommunen. Og i motsetning til andre festivaler – som Chrisfestivalen i Kjøllefjord – der stiller kommunen opp med 3-400.000. Her i Porsanger må vi betale for alt, og enda vi er en solid bidragsyter for lokale lag og foreninger som gjør en kjempeinnsats, sier Pettersen.

For han selv var det aller beste musikkopplevelsen lørdag kveld.

– For meg var den beste opplevelsen Kari Bremnes, mange kom og trosset regnet. Det varmet, sier han.