En æra er over for Kjetil Omberg, Terje Strømstad, Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola i Tappeluft Pictures. Produksjonsselskapet fra Alta med titler som Kill Buljo, Død snø, Tomme Tønner og Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa bak seg.

– De har en gjeld på 36.152.740 kroner og 32 øre. Det er nærmere 100 kreditorer og mange mindre beløp. De langt fleste beløpene er på under 500.000 kroner, sier advokat Andreas Hegg til

iFinnmark

.

Regnskapstallene for Tappeluft Pictures Holding AS. Foto: proff.no

På spørsmål om den store gjelden, sier Kjetil Omberg til avisa at det dreier seg gjeld som har samlet seg over ni år med diverse produksjoner.

– Hver gang man lager en film som man investerer i, blir investeringen stående igjen som en fordring, en gjeldspost. Det er ikke sånn at det sitter 36 millioner kroner hos mennesker som de ikke har fått tilbake, sier Omberg.

–  Dette er utrolig trist. Vi har jobbet i nesten ti år. Vi er selskapet i Nord-Norge som har produsert mest spillefilm uten tvil. Vi har laget mye karriere for folk og hatt mye publikum over hele verden. Det har vært en fantastisk reise, sier han til iFinnmark.

Magne Ek som er en av aksjonærene i YBP, selskapet bak den første Kill Buljo-filmen, presiserer at Yellow Bastard Productions lever i beste velgående.

– Da Kill Buljo 2 ble produsert fikk Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen i større grad hjelp av andre og tok prosjektet med til Tappeluft pictures. Vi var produksjonsselskap for den første filmen, og vårt selskap er langt fra konkurs. Bare greit å skille disse, sier Magne Ek som er en av aksjonærene i YBP sammen med Wirkola, Henriksen, Michal Strifeldt og Torleif Johansen.