I forbindelse med det forestående sykkelarrangementet Arctic race of Norway (ARN) har dekningsdirektør Bjørn Amundsen fartet langs løypetraseen på jakt etter dekningsmessige hull. Funnet han gjorde i målområdet ga grunn til bekymring.

– Målområdet ligger øverst i Bossekopveien, like ved Komsa skole. Og mobilmessig sett er dette ikke optimalt, sier Amundsen til Altaposten.

Roser kommunen

Senderen på Komsa får nemlig Lille-Komsa i siktlinja ned mot målområdet. For å bøte på dette bygger Telenor nytt:

– Vi har besluttet og fått godkjent å sette opp en fast basestasjon på et av byggene like ved Komsa skole, nærmere bestemt bygningen der Spenst skal inn (gamle Folkets hus, red. anm), forklarer han.

Med sykkelkonkurransen bare måneder unna var det intet annet å gjøre enn å hive seg rundt og søke om alle nødvendige tillatelser.

– Og her skal Alta kommune ha skryt. Vi kontaktet dem i begynnelsen av juni, og ba om tillatelse til å grave fiber over veien her. Allerede dagen etter fikk vi beskjed at dette ville gå i orden og vi kunne sette i gang. Alta kommune virker veldig samarbeidsvillig i denne type saker, de viste stor forståelse for at vi ikke kan grave over gata ei uke før Arctic race da asfalten må være på plass før rytterne kommer, forklarer Amundsen.

Blir fast stasjon

– Hva skjer med senderen når ARN er over?

– Dette blir en permanent etablering som gir mye bedre dekning i området Komsa skole og opp mot Komsa, samt hele målområdet til Arctic Race. Så du kan godt si at de som trener ved Spenst vil ha ypperlige mobilforhold, jeg tror ikke du finner mange andre treningssentre her til lands med så god dekning som vi har her!

Bjørn Amundsen i Telenor. Foto: Tom Skoglund