Sirkusdirektør for Cirkus Agora, Jan Ketil, ser fram til å glede altaværingene med nye spennende nummer.

– Lenge siden sist

– Sist vi var i Alta var vel i 1999, så det var på tide at vi kommer til dere nå, sier Ketil.

Han lover en masse spennende nummer.

–Vi satser på kvalitet framfor kvantitet. Det betyr at teltet er litt mindre, men det betyr ikke at det blir mindre spektakulært, lover sirkusdirektører som ramser opp noe av det publikum skal få se.

– Jeg har med meg artister i  verdensklasse som skal by på grasiøse luftnummer, morsomme innslag og halsbrekkende akrobatikk. Blant annet kommer Tony Garcia som er en temposjongløren fra Spania, Sandra, som er kjent som luftens prinsesse på NRK sitt program «Bli med heim» – og fotsjongløren Irena som bruker beina i stedet for hendene til å sjonglere. I tillegg har vi med et flott hundenummer og søte ponnier. Den røde tråden er humor i alle nummer.

45 mann på veien

Det hele går av stabelen ved  Altagård.

– I dag er det nesten bare kunstgressbaner igjen og på disse kan vi ikke sette opp teltet, men vi har fått en fin plassering ved Altagård som jeg håper vil passe perfekt. Vi er totalt 45 mann som kommer til Alta og flere plasser i Finnmark denne gang, sier Ketil.

– Moro for alle

Han startet selv med akrobatikk på trampoline for mange år siden.

– Vi har med en veldig sprek fyr på trampoline og han er irriterende spretten, for jeg skulle ønske at jeg kunne være like sprek og ung som han er, ler sirkusdirektør som lover innslag for alle aldergrupper.

– Et sirkus er til for alle. En ting som garantert vil glede de yngste er våre prisberømte klovner som skal trimme lattermusklene, smiler Ketil.