Er anmeldt

Det smalt så det dunderet i husveggen og vi ringte politiet umiddelbart. Heldigvis kom de og samlet sammen restene av postkassa og sikret bevis. Nå har vi anmeldt saken og håper politiet tar dette på alvor og gjør noe, for et skuldertrekk og så legge anmeldelsen vekk, det synes vi ikke er nok, sier ekteparet som har besøkt politistasjonen i Alta i dag for å få vite hva politiet gjør med saken.

– Jeg har kommentert en del på Facebook om dette med trimmede mopeder og kjøring døgnet rundt med bråk, og jeg har stilt meg kritisk til at politiet tilsynelatende ikke gjør noe, sier mannen i huset. Han synes grensen er nådd for pøbelstrekene når en kjempekruttkjerring blåse postkassa ned av veggen og utover gangfeltet.

– En 80-år gammel dame som vi kjenner har vært utsatt for det samme, der satt postkassa på husveggen og da kan du selv tenke deg hvordan dette ristet i hele huset, sier fruen i huset, der pøblene seint sist fredag kveld blåste postkassa utover.

REDD: Denne her kinaputten fra Sverige var nokså kraftig, må man kunne si - og kona i huset tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om noen akkurat hadde kommet forbi på sykkelstien da ladningen gikk av. Foto: Privat

Nå må noe gjøres

Ekteparet har sett sei lei av herjingen og håper i det lengste at politiet vil ta affære og sørge for at noe blir gjort.

– Vi er innbyggere i kommunen, vi betaler skatt, noe må de kunne gjøre for å beskytte oss mot denne terroriseringen. Vi så ikke hvem som utførte denne sprengningen, men vi kunne ikke unngå å høre sykkelen som ruset når de stakk av. Hvis ingenting nå blir gjort fra politiets side, så må vi kanskje gå høyere opp i systemet, sier hun.

– Jeg har meldt fra til politiet et sted mellom 12 og 13 ganger. Når vi blir vekket natt etter natt av uvettig kjøring er det ikke holdbart, sier hun og tilføyer med et sukk.

– Og nå denne eksplosjonen. Jeg regner med at de tror de hevner seg på oss med denne oppførselen. Tilbakemeldingen fra politiet om at de ikke kan gjøre noe når 40 mopedister er samlet og de ikke har konkrete saker på noen av dem, det er rett og slett ikke godt nok for oss. De skal ha for at de kom med en gang etter sprengningen av postkassa, men så må det også følges opp, sier de to, ikke bare litt oppgitt over måten ungdommene går fram på.

UTOVER: Delene av postkassa lå spredd utover et større område etter at pøblene hadde forlatt stedet. Foto: Privat

Ikke normal oppførsel

De ønsket også ta opp saken med  politisk ledelse.

– Kanskje de kan ta dette opp under samtaler med politiledelsen lokalt når de avholder møter i det lokale politirådet, sier de to.

– Får man tak i hvem det er, så nytter det ikke selv å kontakte foreldrene for eksempel, for da tar de sine poder i forsvar, sier mannen, som enn så lenge ønsker å være anonym.