Den ambisiøse rytteren fra Alta har deltatt i to såkalte World Ranking-stevner den siste tiden, og resultatene har vært meget oppløftende. Da hun konkurrerte i Grimstad sist helg satte hun og hesten Irpa nye personlige rekorder i samtlige disipliner. Det gir selvtillit foran norgesmesterskapet om knappe tre uker.

– Jeg møter verdens beste hest og rytter i disiplinen stilpass, så det skal mye til for å ta gull i den øvelsen. Men medalje er helt klart innen rekkevidde hvis vi fortsetter den fine utviklingen. Målet er å bli blant de tre beste. I femgang og tølt føler jeg at muligheten til å ta NM-gull helt klart er til stede. Det er små marginer som skiller, men jeg er veldig optimistisk med tanke på det som skal skje i Grimstad om et par uker, sier Charlotte Wiggen til A-sporten.

FORMSTIGNING: Charlotte Wiggen leverer meget gode resultater på hesteryggen for tida, noe som gir håp om flere NM-medaljer i Grimstad om et par uker. Hun skal konkurrere i tre ulike øvelser. Foto: Mari Soot Kristiansen

Fin fremgang

Det er ikke uten grunn at Alta-jenta øyner en sjanse for flere medaljer i årets norgesmesterskap. I det nevnte World Ranking-stevnet sist helg ble hun nummer to i stilpass, som er islandshestens raskeste gangart. Her rir de 100 meter i høyt tempo, og får stilpoeng av dommerne. Kun verdensmester Lone Sneve var foran Wiggen på resultatlista. I tillegg ble det tredjeplass i femgang og fjerdeplass i tølt.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatene i dette stevnet. Vi satte som nevnt ny personlig rekord i alle disipliner. Vi har hatt en jevn og fin fremgang fra stevne til stevne denne sesongen, og jeg vet at vi fortsatt har mer å gå på. Slikt gir selvtillit foran årets viktigste konkurranse. Å bli nummer to i stilpass bak verdensmesteren føltes som en seier, forteller 21-åringen fra Nordlysbyen.

Gleder seg veldig

For to uker siden konkurrerte hun i Rogaland, og her vant hun stilplass-øvelsen. Da deltok ikke Lone Sneve. Wiggen slo deretter til med andreplass i tølt, og ble nummer fire i seniorklassen i femgang.

– Jeg er inne i mitt siste år som ungrytter, men hadde lyst til å prøve meg i seniorklassen. Det var en positiv opplevelse. I det hele tatt var dette et godt stevne for min del, selv om poengsummen ikke var like høy som forrige helg.

Nå skal hun gi sin firbente konkurransepartner best mulig oppladning til NM, som altså arrangeres i Grimstad. Dette er en bane Wiggen kjenner godt.

– Jeg skal holde hesten glad og fornøyd gjennom leken og lystbetont trening frem mot mesterskapet. Selv føler jeg meg kjempeklar for det som venter. Jeg gleder meg, smiler den unge altaværingen.