– Monika har en klar indre driv og stemme i musikken! Derfor er det veldig gøy å jobbe med henne og hjelpe henne videre i spillet, sier Tine Thing Helseth om Monika Holst-Olsen.

Tirsdag spiller Alta og Tverrelvdalens Monika konsert sammen med den kjente trompetisten under Risør kammermusikkfest.

Holst-Olsen har tidligere fortalt Altaposten at Thing Helseth, som også har vært trompetlæreren hennes på skolen, har oppfordret henne til å spille mange konserter.

KONSERT SAMMEN: Monika Holst-Olsen og Tine Thing Helseth har konsert sammen i Risør. Foto: Liv Øvland

Monika Holst-Olsen er student på utøvende klassisk trompet ved Norges Musikkhøyskole. Hun begynte å spille trompet da hun var 6 og hørte de eldre søstrene øve. En dag kom moren hjem med en pockettrompet til Monika, men det var ikke før i 8. klasse at hun bestemte seg for å satse skikkelig, og hun har fått god hjelp fra kulturskolen i Alta opp gjennom årene.

KLASSISK TROMPET: Monika Holst-Olsen studerer utøvende klassisk trompet ved Norges Musikkhøgskole. Foto: Liv Øvland

Eksklusiv talentsatsing

Trompetisten Tine Ting Helseth lager sammen med Risør kammermusikkfest et helårlig talentprogram for de største talentene på blåseinstrumenter.

– I Norge, og i resten av verden, finnes det en rekke satsningsprogram for unge strykere. Det er nå behov for en tilsvarende satsning på unge blåsere, sier Tine Thing Helseth, som er kunstnerisk leder for kurset.

Kurset er eksklusivt for de aller beste i alderen 16-28 år, og de ti deltakerne får undervisning fra det internasjonale toppsjiktet av blåsesolister. Lærerne skal også være fra det internasjonale toppsjiktet. Det er ulike instrumentgrupper, men bare blåsere.

Til slutt skal arbeidet lede frem til konserter under Risør kammermusikkfest i juni.

De første lærerne er Tine Thing Helseth (trompet), Amy Dickson (saxofon), og Radovan Vlatkovic (horn). Kurset støttes av Fure-Stiftelsen.

TALENTLEIR: Endelig er det etablert talentsatsning for blåsere. Foto: Liv Øvland