Magnus Nikolaisen har fått mye tillit av trenerteamet innledningsvis denne sesongen, men spissen måtte starte på benken når Alta IF møtte Asker på søndag.

Om det var skuffelsen over å sitte på benken eller den gode følelsen av sommerferie fra jobb som gjorde utslaget vet han ikke, men Nikolaisen fant endelig nettmaskene under søndagens kamp mot Asker.

– Det var deilig og ikke minst viktig å score i denne matchen. Det var jo et annet topplag vi møtte, sier en lettet og glad Magnus Nikolaisen til A-sporten.

Burde scoret flere mål

– Jeg har ofte fått startet kamper, men blitt byttet ut veldig tidlig før det  har begynt å åpne seg fremover. Det er jo litt dumt å bli byttet ut såpass tidlig, men jeg burde jo uansett ha klart å score mål.

– Det er artig at Magnus ble matchvinner. Det er gøy for han. Vi tok tre viktige poeng og hindret i tillegg et annet topplag i å ta poeng, sier en fornøyd hovedtrener Bård Flovik.

– Fortjent seier

Flovik er fornøyd med kampen og synes det er greit med revansje etter det skuffende hjemmetapet for Bærum forrige helg.

– Vi spilte en veldig god kamp mot Asker. Desverre fikk Vegard Braaten et uforståelig rødt kort. Men vi var faktisk det beste laget etter de røde kortene ble delt ut, mens Asker var hakket bedre før utvisningene. Vi fortjente å vinne denne kampen, sier han.

Dramatisk oppgjør

Alta IF hang ikke helt med de første minuttene og fikk svi for det med et mål av Askers Alagie Sanyang etter 11 minutter. Halvveis ut i førsteomgangen oppstod det også en situasjon mellom Vegard Braaten og Askers Max Hallgren som eskalerte, der begge ble sendt i garderoben med rødt kort.

I andre omgang jaktet Alta-herrene mål og det var Juan Manuel Cordero som startet snuoperasjonen for Alta IF i det 78. minutt. Like etter ble Magnus Nikolaisen matchvinner med sin etterlengtede 2-1-scoring og Alta kunne juble over tre poeng mot Asker.

Alta IF har nå hoppet opp på femteplass. Neste kamp er borte mot Moss neste helg. Før Alta IF tar ferie møter de også Fredrikstad og Mjølner hjemme.