– Det er nå muligheten er her, og jeg ser at jeg må gripe den, sier Elin Bjørnæs, eier og daglig leder av Skoringen-butikken.

Bjørnæs lever av å finne de gode skoene til finnmarkinger. I fremtiden vil hun gjøre det på Amfi Alta. Butikken vil få plassering i andre etasje, der de skal bygge opp en helt ny butikk.

– Jeg tror nok at vi vil selge flere sko. Flere vil gå forbi, og det kan bli mer impulskjøp, sier hun.

Etter å ha vært en av de stødigste butikkene på Parksenteret, en av de som har vært med fra starten og hatt gode resultater opp gjennom årene, ser også Skoringen nå på det som sin mulighet til å flytte butikken over til Amfi Alta.

skoene skal være gode å gå i. Hvis ikke vi liker dem, hvordan skal kundene like dem da? For ingen vil vel gå med vonde sko, sier Elin Bjørnæs, sammen med sine faste medarbeidere Tone-Lise Simensen og Karianne Fredriksen. Foto: Kita Eilertsen

Elin Bjørnæs satser på at flyttingen til Amfi Alta skal gi resultater, selv om husleia blir høyere.

– Jeg har stor tro på omsetningsøkning, og har også lagt inn en liten økning i budsjettet. Kjeden har også stor tro på at vi kan få til mer, sier hun.

Det er ingen hemmelighet at kjeden hun er tilknyttet har et godt forhold til Amfi-sentrene.

Flere grunner til flyttingen

– Det er ikke sånn at dette kommer helt plutselig. Jeg har lenge ønsket meg lengre åpningstider, og jeg har tenkt på dette i noen år. Så var det akkura nå at denne muligheten kom, forteller hun.

For mens Parksenterets butikker stenger seks eller sju, er Amfi åpent til klokken åtte.

– Jeg har mange kunder som handler etter klokka seks. Jeg tror de vil sette pris på at vi holder åpent lenger, sier hun.

For henne handler det mye om å tenke fremover og på nye utviklingsmuligheter. Da var det liksom dette som var neste trekk.

I BUTIKKEN: – Jeg er vel ikke noen særlig streng sjef, nei jeg vi heller være en snill sjef, sier Elin Bjørnæs (til høyre). Her diskuterer hun skomote med Tone-Lise Simensen og Karianne Fredriksen. Foto: Kita Eilertsen

Ikke lett å flytte fra

Samtidig legger Bjørnæs til at det ikke er med godt hjerte hun flytter fra Parksenteret, der alle er venner og gjerne tar morgenkaffen sammen.

– Parksenteret er jo hjertebarnet mitt. Vi har jo eid lokalet her og vi har trivdes utrolig godt med så mange hyggelige folk. Så akkurat det kommer nok til å bli veldig rart, sier hun.

Da bygget ble solgt til Jonas Haugen, solgte også Bjørnæs sin del. Leiekontrakten går ut i desember i år. Dermed lå mye til rette for at skulle det bli flytting, passet det ekstra bra nå. For Elin Bjørnæs er det veldig rart, men hun gleder seg masse til mange nye år i dette yrket.

– Det beste med jobben?

– Det som gleder meg aller mest, er når en kunde som sier han aldri finner sko og har en vanskelig fot, går glad og lykkelig ut av butikken med nye sko som er gode å gå med. Da blir jeg veldig glad, sier Elin Bjørnæs.

Det var mamma Laila Bjørnæs som åpnet Skohuset Laila i Bossekop i 1972. Hun var med på å bygge opp Parksenteret og har eid og drevet butikken i mange, mange år. Fra 2015 var datteren Elin Bjørnæs formelt blitt daglig leder av den eneste helt lokalt eide skobutikken i Alta.

Og i slutten av september åpner de i nye, ombygde lokaler på Amfi Alta.