Det ble full klaff for tvillingehe Milla og Maja fra Alta i forbindelse med Marcus og Martinus-konserten lørdag kveld. Før konserten møtte de nemlig heltene på hotellet hvor de bor og der fikk de med et nødskrik sikret seg et selfie sammen med de joviale popstjernene fra Trofors i Nordland.

– De var på hotellet for å ta bilder sammen med ungene, men så sa crewet deres etter en stund at de måtte dra for å rekke resten av programmet. Men da så Marcus og Martinus at Milla og Maja stod på sidelinja, uten å ha fått tatt bilde, så da ropte de til crewet: "Vent, vi må ta et bilde sammen med disse to jentene", gjenforteller mamma Laila Rasmussen.

TROSSET REGNET: Laila Rasmussen var en av mange altaværinger som trosset regnet og kjørte til Tromsø for at barna skulle få oppleve Marcus og Martinius. Foto: Selfie

Hun er imponert over at de unge popstjernene klarer å "se" barna, etter så mange år med elleville jenter hylende etter seg.

– Det virker som om de fortsatt har føttene godt plantet på jorda, når de klarer å vise sånn omsorg for de som kommer for å møte dem, sier Rasmussen, som kan skrive under på at guttene er populære.

– Vi bor på samme hotell og man trenger ikke se hvor de befinner seg, man hører det. Det er hylekor hver gang de dukker opp, ler Laila, som forteller om jenter som har ligget utenfor heisen og ventet på å få nærkontakt med stjernene.

Rasmussen er i tromsø med tvillingjentene og sønnen Morten på 11 år. Og de er ikke alene. Tromsø har i helga kokt over av folk fra hele Nord-Norge og Altaposten kjenner til en rekke familier fra Alta som har trosset regn og vind for at barna skulle få oppleve heltene som står bak hits som Elektrisk, Slalom, Plystre på deg, Like it Like it, hey you og mange, mange flere.

Kaldt og gjørmete

Konserten skulle i utgangspunktet gå under tak i Skarphallen, hvor det var lagt opp til 8000 plasser. Men på grunn av stor pågang ble konserten flyttet ut på Mandelasletta i Tromsdalen.

– Akkurat det synes jeg var litt dårlig, at konserten ble flyttet ut bare fordi de skulle få inne flere folk. Det var iskaldt, regn og gjørmete, forteller Laila, som betalte 580 kroner per billett.

FOLKEHAV: Det var stappfullt på Mandelasletta og samtlige hadde kledd seg godt i regnet og gjørma. Foto: Astrid Krogh

Trebarnsmora vil ikke fokusere på det negative, men mener arrangørene hadde fått bedre ry på seg dersom de hadde valgt å la konserten gå innendørs.

– Ja, da hadde de som kom fått en bedre opplevelse, mener trebarnsmora, som bekrefter at de på grunn av det kalde været måtte droppe de siste låtene.

– Jeg antar at det var da de spilte de gode, gamle hitene. Men konserten startet med Elektrisk, så det var en flott åpning, sier Laila, som kjente det godt i skuldrene etter konserten.

–Jentene mine er ikke så store, så jeg og sønnen måtte ha hver av dem på skuldrene under konserten, sier hun og legger til at mange måtte gjøre det samme.