– Ungene hadde det jo bra, men det var jo ikke helt dette vi hadde betalt for. Når man arrangerer en konsert rettet mot barn, synes jeg det kunne vært litt mer barnevennlig, sier Siril Pettersen Hammari fra Alta og legger til:

– Det var vått, kaldt og sletta ver et eneste stort gjørmehull. Heldigvis hadde vi støvler og regnklær, men de som kom med goretex-sko ble gjennomvåte. I tillegg var det langt til scenen og vi måtte hele tiden ha hver vår unge på skuldrene for at de skulle se noe. Men jeg så mange som var alene med to små barn. Det ble til at barna måtte se konserten på skift.

Ingen storskjerm

Altaposten kjenner til at det skal ha vært mange fortvilte foreldre, som har leita etter best mulig plassering og har måttet bytte på å la barna se konserten. De har og reagert på at det ikke var storskjerm, slik det er vanlig når man har konsert for et voksent publikum.

Laila Rasmussen fortalte tidligere i dag til Altaposten at hun og sønnen på 11 år måtte ha Lailas tvillingdøtre på ni år på skuldrene under hele konserten. De valgte også å gå fra konserten før den var over, fordi det var så kaldt. De mistet dermed de mest kjente hitlåtene til superduoen.

580 kroner for å stå ute

Tusenvis av foreldre fra hele Nord-Norge hadde valfartet til Tromsø i helga for å gi ungene sine den ultimate opplevelsen: å høre og se Marcus og Martinus live. Men etter at de 8000 billettene, som var beregnet for en konsertopplevelse innendørs i Skarphallen, var utsolgt, valgte arrangør Polaria production å flytte konserten ut til den såkalte Mandelasletta i Tromsdalen.

KALD FORNØYELSE: Sverre, Caroline, Themine og Rikke hadde kledd seg for anledningen. Foto: Privat

– Det er ikke noe galt i å holde konserter utendørs, men her hadde vi lang tid i forveien bestilt billetter til en innendørs konsert. At man plutselig velger å flytte den ut, og det uten å endre billettprisen, synes jeg er litt rart. 580 kroner per person er ganske mye for å stå ute på en slette, uten benker eller andre muligheter for å gi barna bedre sjans for å se Marcus og Martinus, sier Siril Pettersen Hammari.

Foreldre glatter over

Ekteparet hadde med seg døtrene Maila og Themine, hvorav den yngste, Maila hadde syvårsdag på selveste sankthansaften og konsertdagen 23.juni. Maila forteller til Altaposten at hun syntes det var stor stas å være på konsert.

– Ja, det var artig. Og den beste sangen er Slalom, forteller hun og svarer slik når vi spør hvordan regnværet i Tromsø opplevdes under konserten.

– Det var kjedelig.

BURSDAGSFEIRING: Maila Pettersen Hammari (7) og familievenn Caroline Rødberg Petetrsen (10) hadde begge bursdag på konsertdagen. Foto: Privat

Mamma Siril fortsetter telefonsamtalen slik:

– Som foreldre ønsker man bare å fokusere på det gode før og under konserten, og man kjenner at det sitter langt inne å klage. Men jeg tenker at det er så mange som bruker tid og masse penger på å reise milevis for å gi ungene en stor opplevelse. Da synes jeg arrangøren, som sannsynligvis tjener vanvittig mye på en slik konsert, burde lagt seg mer i selen for å gi barna en så god opplevelse som mulig. Det var en fin opplevelse, men den kunne vært bedre.

Altaposten har søndag formiddag vært i kontakt med Polaria production, hvor daglig leder Henry Colin Tangnes Leeves har bedt om å få spørsmålene vi måttte ha tilsendt på sms.

– Vi holder på å rigge ned etter konserten, og vil svare så snart vi har mulighet, sier Leeves søndag formiddag.

Altaposten følger opp saken fortløpende.