Jan-Eirik Jensen, tidligere ordfører i Loppa, var et av de aller nærmeste øyevitnene til det som hendte da ei flyvertinne skadet seg på Alta lufthavn fredag.

– Flyvertinna falt ned fra trappa, meldte Jensen på sosiale medier fra Gardermoen lufthavn rundt klokken 18.30 fredag.

– Det var sikkert 2,5 meter rett ned i betongen, meldte Jensen, som bare så vidt nådde flyet videre fra Gardermoen til Burgas i Bulgaria på grunn av ulykken.

– Vi ble over to timer sent ut fra Alta, sier han.

Politiet overtok

Lasse Vangstein er pressetalsmann i Avinor, og bekrefter fredagens hendelse.

Hun falt ned mellom flykroppen og flytrappa, sier Vangstein, som opplyser at saken er overlatt politiet da det handlet om en ulykke.

– Jeg vet faktisk ikke hvilket selskap hun jobbet for, sier Vangstein.

Ukjent årsak

Heller ikke operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm ved Politiet i Finnmark fant ut fra loggen sin hvilket flyselskap det var, men sier at saken etterforskes på vanlig måte, som et arbeidsuhell.

– Vi har rutinemessig varslet Arbeidstilsynet, sier Søderholm.

Det var klokken 13.44 fredag at politiet fikk melding om fallulykken, og hva årsaken var, er foreløpig heller ikke kjent.

– Vi har fått opplyst at personen har skadet en fot, men vet ikke mer om skadeomfanget, sier operasjonsleder, som bekrefter at det vil bli gjort avhør av vitner og på andre måter innhentet opplysninger.

Trasig

For Jensen og de andre passasjerene var det en ekstra trasig opplevelse å få flyturen utsatt på grunn av fallulykke.

– Hun var heldig, det kunne ha gått riktig galt, meldte Jensen, som satt på rad 2 og så fallet skje.

– Det var lite hyggelig å se, sier han.

Ble også varslet

Lina Lindegaard Carlsen er pressekontakt for Widerøe, og var heller ikke sikker på hvilket selskap det gjaldt. Hun sjekket ut saken for Altaposten, og fant ut at flyvertinnen arbeidet for Norwegian.

Hos Norwegian er det pressekontakt Astrid Mannion-Gibson som svarer.

– Det stemmer at hun arbeidet for oss. Flyvertinnen har skadet foten sin og er i tillegg litt forslåttt. Men hun er ved godt mot og blir godt tatt vare på ved sykehuset, sier pressekontakten.

– Hvordan dette kunne ha hendt er noe vi undersøker. Dette tar vi på aller høyeste alvor. Sikkerheten til våre medarbeider og passasjerer har alltid førsteprioritet, sier Mannion-Gibson.

Tidligere ordfører i Loppa var øyevitne til ulykken. – Lite hyggelig å se, sier han. Foto: Arkiv