Henriette Bismo Eilertsen er leder for North Adventure, som drifter turistinformasjonen i Alta. Hun mener Altaposten-historien om de to italienske turistene, som brukte to timer på å få betalt en parkeringsbot er dårlig reklame for byen vår.

– Dette er dårlig Alta-reklame. Jeg synes parkeringsetaten burde vært mer smidig. Hvordan skal italienske og andre utenlandske turister forstå parkeringsskiltene våre når de er skiltet på norsk? Og enda verre, hvordan skal de klare å betale bøtene de har fått, spør hun.

I saken om de to italienerne som Altaposten omtalte i dag tidlig, sier parkeringsleder Jon-Vegar Nilsen i Alta kommune, at det ikke er ofte at de utsteder parkeringsbøter til turister.

– Og så vidt jeg vet har vi ikke fått noen henvendelser om at de er vanskelige å få betalt, sier han.

Til dette kan Bismo Eilertsen bare si følgende:

– Vi betaler masse bøter for turister som kommer innom kontoret vårt og fortviler over at de ikke vet hvordan de skal gjøre dette. Så vi betalker fra våre egne lommer, og deretter betaler turistene direkte til oss. Men det er klart at vi skulle gjerne brukt tiden på hyggeligere ting, sier turistinformasjonslederen, som synes opptredenen er noe smålig.

– Enten bør det komme opp skilt på engelsk, og det må gjelde bøtene også. Eller man kunne latt være å utstede gebyr til turistene. Det er vel ikke så mange biler det er snakk om i året. Vi trenger god omtale og da bør turistene sitte igjen med en følelse av at de er velkomne i byen vår. Negativ omtale kan fort koste mer enn det man tar inn på disse bøtene, mener hun.

Henriette kan fortelle at gratisparkeringen utenfor Rema 1000 på sentrum som Europark drifter, den har heller ikke vært problemfri.

– Her har turistene gedet seg over å ha funnet gratis-parkering, fordi de forstår ordet gratis. Men så skjønner de ikke underteksten på norsk, hvor det står at du må trekke en lapp, for å kunne stå gratis. Så dette har vi også hatt mange fortvilte turister innom for, sier Bismo Eilertsen, som når vi tar turen over til rema for å se på skiltene gledelig kan konstatere at det nå er satt opp engelsek skilt.

– Dette er bra. Jeg snakket med Europark i forrige uke, og nå henger skiltene her. Det er slik det skal være, sier hun fornøyd.