– Jeg skulle ønske meg fem millioner kroner ekstra til Loppa kommune, sa FrPs Rut Olsen da fylkestinget behandlet spørsmålet om økt ruteproduksjon i Loppa kommune.

– Vi har et særskilt ansvar for Loppa. De har ikke sine egne representanter i fylkestinget og Loppa har blitt mye glemt bort, det er et faktum, selv om vi har blitt kontaktet fra Loppa og har lest mange avisoverskrifter, sier Olsen.

Hun sa seg positivt overrasket over at Ap, som hun sa FrP vil støtte i saken, vil gi penger til ekstra ruteproduksjon.

Heftig og ubegeistret

– Vi ville gjerne ha bevilget 10 millioner kroner for å sikre et ekstra mannskap samt gjennomføre mannskapsbytte. Vi heftet ikke med å bevilge 19 millioner til skolebygging, sier Olsen, som kaller det «heftig» langs veiene til Loppa. Det er ferger og bratte og svingete veier, og Øksfjordtunnelen er en opplevelse av en annen verden, sa FrP'eren.

Det er heftig å være bilist på veiene i Loppa, sa FrP's Rut Olsen til fylkestinget. (Arkivfoto) Foto: Jarle Mjøen

– Så jeg håper, sa hun med adresse særlig til Geir Ove Bakken, at det kan arrangeres et fellesmøte i Loppa, hvor også Hasvik blir med.

Fergrer til forferdelse

– Jeg lover at jeg skal jobbe videre slik at de får et ekstra mannskapsbytte. Da trenger de en ekstra bevilgning på fem millioner.

Rut sa hun av egen erfaring visste en del om svakelig fergetilbud og ferger som ikke kommer.

– Vi har mye vegarbeid foran oss i Finnmark, sa hun, denne gang adressert også til folket i hennes eget parti.