«Blir det oppstart, får dere elever?», spør mange når de treffer styreleder Ellen Helander. De spørsmålene kan hun gledelig svare ja på.

29 elever er innskrevet fra 1. til 7. trinn. Syv personer er ansatt og de vurderer flere, informerer Helander om.

Mange fra sentral-Alta

Med 29 elever skrevet inn betyr det at mange bor utenfor Kåfjord-området. Helander forteller at cirka halvparten bor i sentral-Alta.

– Det er elever fra Talvik skolekrets og gamle Kåfjord skolekrets, men det er også elever som sokner både til Bossekop, Gakori og Aronnes, Komsa og Øvre Alta. Vi har en elev som kommer fra Gargia. Så det er spennende.

Hun forteller at de aller fleste har vært og besøkt skolen allerede.

– Sier de noe om hvorfor de har valgt Haldde Montessoriskole?

– De nevner både størrelse, heldagsskole-konseptet, pedagogikken og for noen er det en kombinasjon av alt.

Siktet mot 20

De var ikke forberedt på at så mange ville skrive seg inn allerede det første året.

– Det er langt over det vi forventet. Vi hadde satt oss som mål å starte med maks 20, sier hun.

Selv om skolen ikke har markedsført seg i særlig grad, har likevel mange funnet veien dit. Hun tror det handler om at innbyggerne har et bevisst forhold til skole.

– Skole har vært et aktuelt tema i lang tid og er mye diskutert. Folk er bevisst på hvilken skole de ønsker for sine barn og det har vært mye usikkerhet rundt ny stor-skole og forslag til nedleggelser. Det gjør nok at folk tenker seg om.

Helander sier de har fått godkjent skoleanlegget fra kommunen og Fylkesmannen, nå mangler bare UDIRs driftstillatelse før alle formalitetene er på plass.

Skolebygget leier de hos Kåfjord Bygdelag og det jobbes dugnad for å få alt klart til skolestart.

Trine Noodt (V) sier skolen vil bety noe positivt for Altasamfunnet.

– Altasamfunnet og politikerne bør bære mer åpne for å skape et mangfoldig samfunn der det finnes ulike veier til god utdanning og en god oppvekst. Nå håper jeg at neste steg, som er en naturlig følge av Montesorriskolen og pedagogikken der, at man også får opprettet en Montesorribarnehage.