Det var et yrende liv i sentrumsparken da elevene ved 5. trinn kjempet om seieren sist fredag, i sterk vind, høy musikk og ivrige kommentator-stemmer drønnende fra høyttalerne.

Deltakerne i energikampen konkurrer om å komme seg raskest  gjennom en løype med forskjellige øvelser. Her skal de blant annet skyte med den store spretterten,  eller labyrinten, der det handler om å få kulen ned i et av hullene. Til tross for vanskelige vindforhold, så kom vinnerlaget inn på tiden 3.15.56, mens Komsa 2 lå over halvminuttet bak med tiden 3.48.59.

Overrasket og jublende glad

– Vi vant, det gikk fint. I starten trodde vi at vi skulle tape, men nå står vi her og har vunnet hele greia. Vi er sinnsykt glade, jubler Sebastian Vahlgren Johansen.

EN KLØPPER: Lynkjappt og fokusert, bidro Sebastian til at vinnerlaget la seg enda noen sekunder foran konkurentene. Foto: Trine Vidunsdatter

Han står sammen med resten av vinnerlaget,  Ellinor Bredal-Hansen og Daniel Loka. Gleden i ansiktene vises tydelig der de står sammen å snakker om seieren. Det kan se ut som at det ikke har gått helt opp for dem at det faktisk var de som dro seieren hjem til Talvik.

Vant over alle

Aina Lena Todal Nilsen, er læreren til vinnerne fra Talvik.

– Det er kjempeartig, jeg koser meg her i dag. De har vunnet finalen i energikampen, over alle de andre klassene som deltok i Alta kommune, sier hun sprekkferdig av stolthet.

Må være verdensrekord

– Det tror jeg må være verdensrekord, ler Todal Nilsen som en kommentar til vinnerlagets tid på tre minutter og 15 sekunder.

STOLT LÆRER: Todal Nilsen sprekkferdig av stolthet over elevene sine. Foto: Trine Vidunsdatter

–  De er veldig ivrige og engasjerte, de har stått tidlig opp i dag, og har vært med å hjulpet til. De har vært ballgutter for alle de andre lagene i dag. Og med det at jeg er Newton-lærer også, så har de først vært med meg på Møllenes, hvor Alta kraftlag hadde åpning med det samme opplegget som her, for elevene i 8. trinn i kommunen, avslutter læreren.

Hadde en plan om å knuse lærerne

Eli Kristin Baltzersen Berg jobber for Ishavskraft og var en av deltakerne på sponsorlaget.

– Det har vært utrolig artig å se engasjementet til alle ungene, og hvordan de heiet på oss, sprang rundt og fulgte med da vi voksne var med, sier hun.

Det er tradisjon under energikampen at også de voksne får prøve seg i løypene. Engasjementet og iveren til sponsorlaget må sies å være upåklagelig under finalen.

VANSKELIG: Eli Kristin Baltzersen Berg (i grønn jakke til høyre) syntes labyrinten var vanskelig.

– Konkurranseinstinktet slår jo inn tvert når man er med på slike ting som dette, forklarer Baltzersen Berg.

Sponsorlaget fra energibransjen og Alta kommune tapte mot lærerne i energikampfinalen.

Foto: Trine Vidunsdatter

– Vi er kjempefornøyd, men vi kom vel på tredje plass av de tre voksenlagene da. Vi hadde en plan om å knuse lærerne, men vi må innse at vi kom på tredje.

Hun sier at sponsorlaget ikke gir seg, og forsikrer at de skal delta neste år og utfordrer gjerne lærerne igjen.

TALLENES TALE: Vinnerlaget kom inn på tiden 3.15.56. Foto: Trine Vidunsdatter