For mange er dagens vannstand optimal, men på enkelte steder kan man se grunnen. Blant annet i øvre Alta, rett på utsiden av ALIs kontor. Daglig leder Tor Erland Nilsen innrømmer at vannstanden bekymrer dem litt.

– Nå er vannstanden en og en kvart fot høy. I løpet av hele fjor sommer var den ikke lavere enn to og en halv fot. Så ja, den bekymrer oss litt. Vi ser at enkelte steder har det begynt å bli trangt og at det er vanskelig å vite om det drives fiske eller krøking. Vi overvåker akkurat det.

Tiltak

Området han sikter til er på Elvestrand, nærmere bestemt Østerlandet. Her er elva smal og nå er det i tillegg lite vann.

– Vi har iverksatt tiltak før. Dette er sportsfiske og man skal fiske etter laksen, det er hele intensjonen. Så hvis det blir en innsnevring og man bare krøker fisken, så vil vi innføre tiltak.

Lite fangst

Mange har hatt forhåpninger om en drømmesesong i juni, forteller Nilsen. Nettopp fordi vannstanden ikke har vært høy.

– Det er nok mange som har brent mye krutt litt tidlig, sier Nilsen, og legger til:

– I går var veteran Håvard Thomassen innom her hos oss og han sa at han aldri har fått laks før 12. juni. Og han har fisket i mange år.

– Blir du likevel litt bekymret for lite fangst?

– Jeg er ikke bekymret enda, men det er klart at man blir påvirket av alle meningene og bekymringene. Vi prøver å ha is i magen en uke til. Jeg har trua på at temperaturendringen i helga vil gjøre at ting skjer.