Alta If, BUL, Alta skiskytterlag og Tverrelvdalen IL stod sammen om tidenes vinterarrangement i Alta i mars i år. Nå viser det seg at den formidable dugnadsinnsatsen som ble lagt ned av det som kunne krype og gå av folk i klubbene har gitt full uttelling.

Ski -NM ble en sportslig suksess og nå viser det seg at det også ble en kraftig økonomisk opptur. Før hele overskuddet er klart har Per Hindens, leder i hovedkomiteen, delt ut utrolige 350.000 kroner til hver av klubbene, som bidro.

– Det er over all forventning og det er også reaksjonene fra klubbene, sier en strålende fornøyd Hindenes til Altaposten.

Gavedryss

I budsjettet var overskuddet estimert til rundt en million kroner, men velvilje fra flere hold gjorde at millionen langt er overskredet.

– Vi fikk gaver fra næringslivet og kafeen gikk også utrolig godt, med et større overskudd enn forventet. I tillegg har det blitt solgt lodd og pantet tomflasker, som også har bidratt til sluttsummen, sier han.

Antall dugnadstimer i forbindelse med ski NM totalt skal ifølge Hindenes ha ligget på mellom 17.000 og 19.000 timer.

– Det er gledelig å se at den innsatsen som er lagt ned gir noe tilbake til klubbene og da i all hovedsak til barneidretten, sier han.

Skipakker til skolene

I tillegg til at klubbene kan juble over sårt tiltrengte kroner, har Hindenes og hovedkomiteen kommet frem til at de vil dra i gang et samarbeid mellom klubbene og gå sammen om å kjøpe inn skipakker til skolene i Alta.

– Vi ønsker at så mange barn som mulig skal kunne gå på ski, uavhengig av foreldrenes økonomi. Derfor håper vi å kunne kjøpe inn mellom 600 til 1000 skipakker, som skolene kan bruke til å inkludere flest mulig, sier Hindenes, som håper å få næringslivet med på laget.

Bort fra utstyrsjaget

Hindenes er svært glad for fokuset i idrettsmiljøene når det kommer til gjenbruk av utstyr. Eksempelvis byttedager.

– Det er utrolig viktig at det ikke er slik at man for å skulle kunne gå på ski skal måtte ha det nyeste og dyreste utstyret. Derfor vil vi fremelske det med byttedager. Det å gå på ski skal ikke være en sport bare for de med mye penger. Blir det fokus på dyrt utstyr blir det fort skillelinjer vi ikke ønsker. Vi ønsker inkludering av flest mulig og da må alle ta et ansvar, mener Hindenes.

Det vellykkede arrangemenet i Kaiskuri i mars i år har gitt mersmak.

– Alle klubbene er innstilt på at dette vil vi gjøre mer av. Vi har bare ikke bestemt hvilke arrangement vi vil søke på, sier Hindenes engasjert.