I helga mistet en finskregistrert semitrailer et av hjulene på traileren, i Kautokeino. Det kunne gått virkelig ille, mener politioverbetjent Klemet Klemetsen.

Var bortreist

– Tenk om en barnehage hadde vært på tur langs gangveien når dette skjedde midt på dagen, eller om elever fra videregående skole som bruker gangveien daglig hadde vært på tur langs gang- og sykkelveien, sier Klemetsen.

Hjulet falt av under kjøring langs E45. Bilder viser at hjulet først har truffet skiltet til fotgjengerovergangen samt lyktestolpen like ved med stor kraft. Den kraftige stanga til skiltet er bøyd og armaturet til lyktestolpen ligger knust på bakken.

Videre har ferden gått gjennom et gjerde, før hjulet til slutt endte opp i siden på en parkert Land Cruiser.

Bilen tilhører til alt overmål nevnte politioverbetjent Klemetsen.

– Jeg var på reise selv da hendelsen inntraff og fikk melding om episoden, sier Klemetsen.

Klemet Klemetsen. Foto: Magne Kveseth

Gresset tok fyr

– Det må ha vært alvorlig varmgang i dette hjulet for jeg er blitt fortalt at gresset fatnet og begynte å brenne der hvor dekket ble liggende, sier han.

Sjåføren på den finskregisterte traileren fortsatte sin ferd mot Alta som om ingenting hadde skjedd. Da han passerte Circle-K var det noen som oppdaget at gnistfokket sto etter bilen siden den ene akslingen hang ned på asfalten.

Det skulle vise seg at ikke bare hjulet hadde falt av. Hele navet og innfestingen av hjulet hadde ramlet av. Ikke før like ved kraftstasjonen ved Cabardasjohka fikk en bilfører gjort sjåføren obs på at noe var galt, og stanset ekvipasjen. VILL FERD: Det store og tunge hjulet hoppet av traileren, slo bøy på stanga til skilt og ristet ned armaturet fra lyktestolpen (bildet t.v). Ferden gikk gjennom et gjerde (midterste bilde) og endte i døra på politioverbetjent Klemet Klemetsens Land Cruiser (bildet til høyre). (Fotos: Privat)