Sp-topp mener Ap åpnet for at Høie kan vri seg unna

Kjersti Toppe fikk ikke Ap med på opposisjonens klare krav til helseministeren.

IKKE TØFF NOK: Ifølge Kjersti Toppe, helsepolitisk talskvinne for Sp, har Ap vært for snill med helseministeren og gitt Høie så stort handlingsrom at han kan tolke seg vekk fra kravet om at det må sikres at pilotene i tjenesten i dag blir i tjenesten når Babcock overtar. Fraksjonsleder for Ap i helsekomiteen, Ingvild Kjerkol (her på basen i Alta), mener Ap har gjort det som er mulig og er villig til å stille mistillit mot Høie dersom han ikke gjør det stortinget har vedtatt.  Foto: Jarle Mjøen

pluss

Senterpartiet og Rødt jobbet lenge i Stortinget for å tvinge helseminister Bent Høie til å ta grep som kan sikre liv og helse til befolkningen i nord. I stedet mener helsepolitisk talskvinne for Senterpartiet, Kjersti Toppe, at Ap bakket ut da Stortinget kunne løst krisen.