Fjorårets Raufoss-kaptein har slitt med manglende tillit og lite spilletid denne sesongen. Midtbanespilleren har ikke startet en eneste seriekamp. Det har bare blitt noen sporadiske innhopp for topplaget som i likhet med Alta IF kjemper om opprykk til 1. divisjon. Kun i cupkampene mot Skjetten og Kongsvinger har Håvard Nome vært i startoppstillingen, og nå er tålmodigheten slutt.

– Det har vært en veldig merkelig sesong for min del. Jeg var kaptein i fjor og spilte omtrent hver eneste kamp. I år har situasjonen vært helt snudd på hodet, selv om jeg har prestert godt både på trening og de gangene jeg har fått sjansen i kamp. Jeg var innstilt på å bite tennene sammen og jobbe knallhardt for å vinne tilbake plassen på laget. Men uansett hvor mye jeg prøvde var det ikke nok til å overbevise trenerteamet om at jeg fortjente en sjanse, så jeg og klubben har blitt enige om å avslutte kontrakten min 1. juli, sier Håvard Nome.

Vil ikke spille i 4. divisjon

Han legger ikke skjul på at han er skuffet over det som har skjedd denne sesongen.

– Jeg skjønte at det kom til å bli tøffere konkurranse om plassene på laget i år, og visste at jeg måtte jobbe enda hardere for å være et soleklart førstevalg. Og det har jeg gjort. Likevel føler jeg at jeg ikke har fått de sjansene jeg fortjener. Trener Christian Johnsen har prioritert en annen, yngre spiller sentralt på midtbanen. Han har ikke ville bruke meg som indreløper, selv om det er en rolle jeg synes jeg behersker bra. Da blir det vanskelig, fastslår 27-åringen, som bikker 28 om kort tid.

– Jeg respekterer trenerens beslutninger. Samtidig er jeg er kommet til et punkt i karrieren min der jeg trenger jevnlig spilletid på et høyt nivå. 4.-divisjonskamper for Raufoss 2 er ikke noe langsiktig alternativ for meg, og det har klubben vist forståelse for. De ville egentlig beholde meg ut året. Men vi har kommet til en grei løsning der jeg spiller for Raufoss ut måneden, og så skilles våre veier.

Han er utdannet siviløkonom, og håper å finne seg en jobb der han får benyttet seg av sin kompetanse utenfor fotballbanen..

– Fotballen har fortsatt høy prioritet. Jeg har forhåpentligvis noen gode år igjen, og de ønsker jeg å ta godt vare på. Men det er enda viktigere for meg å lande en jobb der jeg får tatt i bruk utdannelsen min. Det har aller høyeste prioritet nå, fastslår Nome.

I dialog med Alta IF

At den hardtarbeidende midtbanespilleren setter kursen nordover etter endt opphold i Raufoss er slett ingen umulighet. Nome har spilt både 1.- og 2.-divisjonsfotball for Alta IF i mange sesonger før han flyttet sørover i 2016, og verken hovedpersonen selv eller Alta IF-ledelsen er avvisende til en gjenforening.

– Overgangsvinduet åpner ikke før 19. juli, så jeg har litt tid på meg. Den tiden skal jeg bruke på å vurdere ulike alternativer. Jeg må finne ut hva som er best for meg akkurat nå. Alta IF er absolutt ingen umulighet, kommenterer den utflyttede altaværingen.

– En spiller som Håvard Nome vil alltid være interessant for oss. Han er i samme kategori som Christian Reginiussen. Det er gutter vi kjenner godt og vet hva de står for. Vi har vært i kontakt med Håvard, men det er for tidlig å si om han blir Alta IF-spiller i løpet av sommeren eller ikke. Vi får se hva som skjer, sier sportslig koordinator i Alta IF, Rune Berger.

Christian Reginiussen skal spille i Nardo frem til høsten. Da flytter han og familien hjem til Alta, og Reginiussen skal igjen spille 2.-divisjonsfotball for moderklubben.