Siril Pettersen Hammari er mest kjent med fotballsko eller løpesko på føttene. Nå er hun bitt av den samme basillen som mannen Thomas Pettersen Hammari, og var å se på sykkelsetet under helgas Nordlysritt på Sandfallet.

– Jeg er helt ny innenfor sykkelsporten. Det var mitt første sykkelritt. Jeg hadde ikke peiling på hvor lista lå i og med at jeg ikke har deltatt tidligere, så det var jo veldig artig og overraskende at det gikk så bra.

– Rittet var en fin test for meg. Nå vet jeg også litt mer om hvordan jeg ligger an i landet.

Litt lessen i utforkjøringene

Hun har spilt fotball for Alta IF i en årrekke og har også deltatt på ulike løp.

– Sykling er veldig utfordrende i terreng. Jeg er kanskje litt lessen av og til i nedoverbakker og i tøffe svinger. Det kjenner jeg på. Det er klart det er noen skader i fotballen, men det føles likevel tryggere. Jeg kjenner at jeg er litt utenfor komfortsonen på sykkelsetet. Samtidig er det kjempeartig og jeg koser meg på sykkelsetet, forteller hun.

Fysioterapeuten viste at det fysiske grunnlaget er i rute til Offroad Finnmark. Hun og ektemannen skal delta i 300-kilometersklassen i «Team Gunnar's kjøreskole».

– Jeg har ikke syklet så veldig mye tidligere, men har trent mer og mer det siste året, og det har gått bedre og bedre. Offroad Finnmark er det store målet.

Satser på å fullføre

– Vi har ikke satt oss noen målsetting i det hele tatt, i og med at jeg ikke har syklet tidligere. Men selvfølgelig så vil jeg først og fremst gjennom løypa. Kanskje kan vi etterhvert sette en målsetting om å fullføre innen en tidsfrist.

– Nordlysrittet er en del av oppkjøringa til Offroad Finnmark. Det er en test for meg å få kjøre i et felt. Her må jeg vurdere hvor man skal legge seg i feltet. Når jeg trener så sykler jeg som regel for meg selv. Da har jeg all verdens tid og kan titte både foran og bak. Å delta her var absolutt en verdifull erfaring.

Tøff og teknisk trasé

– Det var en tøff trasé. Den er veldig variert og spennende. Det er en del tekniske partier, og noen flate partier hvor man kan dra litt på. Det går både oppover og nedover. Deltakelsen gir mersmak, og det er jo artig når det går så bra, skryter hun.

Altaposten kommer tilbake med fullstendige resultatlister.