Bevæpnet mannskap fra Alta-politiet samt ambulansepersonell rykket mandag morgen i 0730-tiden ut, i retning mot Stengelsen/Gargia. Altaposten fikk opplyst fra operasjonsleder Jan Arne Pettersen at bakgrunnen var at det kom inn melding om en alvorlig hendelse:

– Vi er på tur ut i forbindelse med at det er kommet inn melding om knivstikking, opplyste han til Altaposten rundt 07.45.

Pettersen ville ikke opplyse om nøyaktig hvor hendelsen fant sted.

Varslet like etter hendelsen

Meldingen ble ringt inn klokka 07.13. Ifølge seksjonsleder for felles etterforskning i Finnmark politidistrikt, Kenneth Nilsen, er det grunn til å tro at knivangrepet skjedde like før meldingen kom inn til politiet.

– Jeg har forstått at knivstikkingen fant sted minutter før vi ble kontaktet, sier Nilsen.

Tatt hånd om

Vel framme på stedet, en enebolig et sted i Alta-dalen, ble det klart at to kvinner var involvert i episoden. En kvinne i 40-årene ble funnet alvorlig skadd på stedet. En kvinne i 20-årene ble pågrepet og siktet i sakens anledning. Altaposten kjenner til at åstedet for hendelsen var hjemmet til kvinnen i 40-årene.

De to kvinnene har en relasjon til hverandre, er Altaposten gjort kjent med. Nilsen vil ikke kommentere eventuelle relasjoner mellom kvinnene.

Begge kvinnene ble tatt hånd om av helsevesenet. Kvinnen i 40-årene ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø og pressevakta opplyser opp at hun er moderat skadet og tilstanden er stabil, ifølge NRK Finnmark.

Også den siktede er tatt hånd om av helsevesenet. Nilsen vet ikke om og når det blir aktuelt å avhøre siktede og offer.

– Vi håper selvfølgelig det går bra med den skadde, som tas hånd om av helsepersonell. Saken etterforskes på vanlig måte, både taktisk og teknisk.

– Har dere funnet spor på stedet som kan si noe om hendelsesforløpet?

– Vi har folk på stedet nå. Disse må få gjøre seg ferdige før vi kan si noe mer om eventuelle spor, eller hva vitner uttaler. Saken er fortsatt i et veldig tidlig stadium, sier Nilsen.