Vårin Wirkola fikk ny hest for under tre måneder siden. Under helgas vårstevne i dressur og sprang i regi av Alta Rideklubb beviste hun at det er mye i vente fra henne og hesten «Chatura Ciqala VD Bameerhoeve». Hesteeieren Anne Beldo har importert den helt fra Nederland.

Under dressurrittet lørdag gikk hun rett til topps.

– Det gikk bra. Vi gjorde noen småfeil, men det er sånt som skjer. Å få ri ritt er god trening for både rytter og hest, sa 17-åringen Vårin Wirkola.

Var i tvil om hun skulle delta

Søndag skulle Vårin i utgangspunktet kun stille i den minste klassen med 40 centimeters høye hindre.

– Siden den konkurransen ikke ble noe av, kastet jeg meg i det og meldte meg på 50 og 60 centimeter.

Under den første konkurransen hadde hun og hesten litt startproblemer og fikk flere stopp.

– Hesten kan egentlig ikke hoppe, og er hovedsaklig trent til dressur. Vi visste ikke helt hva det gikk ut på, men etterhvert gikk det seg til og vi ble varme i trøya, fortsatte hun.

Med enda litt høyere hindre fikk de samspillet virkelig til å sitte.

– Det gikk over all forventning. Jeg hadde ikke sett for meg å vinne i det hele tatt. Det hele eskalerte veldig raskt, fra å ikke skulle ri i det hele tatt – til å vinne. Jeg synes selvsagt at det var veldig gøy.

Skryter av hesten

– Vi er ikke blitt altfor godt kjent ennå, det er som sagt under tre måneder siden den kom til Alta, men jeg merker godt at det er en god hest. Den er 11 år og og er i sin beste alder, forteller 17-åringen, som snart fyller 18. Hun sier videre at det går mye tid til stell og trening, men at hestenes vel og ve alltid står i første rekke. De trener derfor sjeldent mer enn en time om gangen.

– Det koster en del penger å drive på med det vi elsker, men det er absolutt verdt det.

Nå retter Vårin øynene mot nye stevner. Både landsstevne og kretsmesterskap er i vente.

Alta Rideklubbs Mia Øyen Rødberg, Rakel Heitmann og Gunn Elisabeth Tuff tok pallplasseringene i 50 cm. Elisabet Kristiansen er tilbake i konkurranse etter osteopati-utdanningen, og klubbens mest merriterte utøver ble nummer tre i 60 cm. Helene Graneng imponerte i de to største klassene og tok gull og sølv i 70 og 80 cm.

Caroline Hamnevoll tok gull i LC 1 lørdag foran lagvenninnene Rebekka Thomassen og Mariell  Nilsen. Hesteeier Anne Beldo tok bronsen i LC 3. Tonje-Martine Nerdal fra Alta Rideklubb ble nummer to bak Unn Karita Somby fra Karasjok. Linda Marie Danielsen og Grethe Hansen kapret bronse i LB 3 og MC 1.