Fra før av har broren Kjetil Haugsnes overtatt ansvaret for Rema 1000 i Alta sentrum, der pappa Bjørn Haugsnes la et meget solid grunnlag. Nå er turen kommet til Pål som skal styre lavprisbutikken på vestkanten.

Måtte på skolebenken

–  Jeg overtar 1. juli, så det blir spennende. I dag er det pappa som driver butikken, sier Haugsnes, som denne uken har sin siste uke i Rema 1000 sin kjøpmannskole.

– For å få bli Rema 1000-kjøpmann bør man gjennomføre ti uker skole i regi av kjeden, samt ha praksis, og denne har jeg hatt i min bror Kjetil sin butikk på sentrum, sier Haugsnes.

– Ok, så det er ikke slik at du bare kan overta pappa butikk uten videre?

– Nei, man må være kvalifisert, men Rema-kjeden er jo en familiebedrift, så ønsket er jo at butikkene går i arv, men jeg har ingen forkjøpsrett, påpeker den kommende kjøpmannen, som tror butikken i Bossekop har potensial.

– Pappa har drevet den godt og jeg tror det finnes enda mer å hente. Eksempelvis snakker man om å bygge ut boligtomter i Skoddevarrre, og skjer det, så blir kundegrunnlaget enda større, mener han.

(Saken fortsetter under bildet)

GOD OPPDRAGELSE: Bjørn kunne for noen år tilbake overlate roret til sønnen Kjetil i Alta sentrum. Foto: Arkiv

– Et godt system

Butikken overtar han ansvaret for 1. juli.

–  Den drives som fransiche. Det betyr at jeg er ansvarlig for det hele, men det er et likeverdig samarbeid. Det betyr at Rema legger alt til rette, men at alt skjer på min regning. Et veldig bra system som legger opp til mye tillit. Det har et godt og velprøvd konsept som jeg tror på, sier 37-åringen, som har blant annet har jobbet med reiseliv i 15 år.

– Jeg overtok Gargia fjellstue i noen år og jeg var reiselivskonsulent i Nordreisa i mange år, men jeg ble litt lei av den bransjen så nå var det på tide å bli kjøpmann, sier Haugsnes, som delvis har vokst opp i matvarebutikk.

– Pappa åpnet sin første butikk i 1990 så bransjen og systemet kjenner jeg veldig godt til, og det er også noe jeg kan, så utrykket «skomaker bli ved din lest» er vel det som passer best i denne sammenheng for nå skal jeg gjøre det jeg har gjort, nesten hele livet, sier Haugsnes som haster inn til sin siste uke i Rema 1000-skolen som denne uken går av stabelen i Trondheim.