I desember fortalte Tove Østlyngen via Altaposten at familien var i en prosess der de også vurderte salg av rundt 1.700 kvadratmeter av «Østlyngen-bygget» på Elvebakken. Hun kunne melde at flere allerede hadde meldt sin interesse.

Og den lå ikke lenge ute, etter at det like etter påske ble bestemt at eiendommen skulle selges. Etter at salgsannonsen ble lagt ut kom flere budgivere på banen. Dermed ble også prisen drevet over taksten på 10,5 millioner kroner.

Til slutt var det Jonas Haugen og Bjørn Arild Johansen som sikret seg den sørvestlige halvparten av Østlyngen-bygget og den tilhørende 4,5 mål store eiendommen ved E6 på Elvebakken.

Godt fornøyd

De ga 12 millioner kroner for å sikre seg Østlyngens signatur på skjøtet, forteller Jonas Haugen:

– Vi endte opp som siste budgiver, og har fått aksept på budet. Alt har gått i orden, nå er det bare resten igjen – nå må vi finne ut hva vi skal gjøre med bygget, sier han muntert til Altaposten.

For selv om det gikk halvannen million over takst, er han rimelig fornøyd med at de to har sikret seg nok et næringsbygg i Alta:

– Vi havnet på 12 millioner, halvannen over prisantydning. Selger er nok godt fornøyd med dette, og så blir det opp til oss å gjøre noe bra utav prosjektet. Vi blir nok å utvikle bygget. Det er slik vi liker å ha det, og vi er selvfølgelig også fornøyde med å ha sikret oss eiendommen, selv om vi endte over takst.

(Saken fortsetter under bildet)

SOLGT: Tove Østlyngen fikk rask respons da halve Østlyngen-bygget ble lagt ut for salg. Foto: Magne Ek

Trodde det ville ende rundt 12 mill

I likhet med kjøperne er også selgerne fornøyde. Tove Østlyngen er samtidig ikke overrasket over at salgssummen endte halvannen million over takst.

– Det ble omtrent der vi trodde det skulle havne, ut fra interessen vi så i forkant. Vi er fornøyde med dette. Når vi først hadde tatt avgjørelsen om å selge, fikk flere kjøpere og endte med et salg over takst, så må man nesten si seg fornøyd.

Avgjørelsen om å selge kom så sent som like etter påske.

– Det var veldig greit at det gikk såpass raskt etter at vi tok avgjørelsen om å selge. Dette gjør at vi slipper at bygget blir stående tomt lenge men at det i stedet blir aktivitet her. Det tror jeg er bra også for de som bor og driver næringsvirksomhet i området.

Hun tror det er mulig å gjøre mye spennende utav den delen av bygget som nå er solgt:

– Bygget ligger fint til og tomta har mange muligheter, avhengig av hva man ønsker å få til her.

Bolig en mulighet

Haugen sier til Altaposten at de to kompanjongene sin halvdel av bygget er uten leietakere. Bakeriet skal fortsatt være under samme tak, men den delen av bygningsmassen er ikke en del av transaksjonen:

– Tomta går mellom Østlyngen bakeri og der ProffPartner og Rimi var. Vi snakker om to eiendommer der eiendomsgrensa går rett gjennom bygningen, det er greit å presisere.

– Tomta er på 4,5 mål, hva tenker dere å gjøre her?

– Vi kjøper et tomt bygg og ser på dette som et utviklingsprosjekt. Vi har ingen konkrete planer, men dette ligger fint plassert mot veien og har en stor tomt – og vi ser helt klart potensialet. Tanker og ideer er der, men det er for tidlig å si noe om. Vi overtar over nyåret, og har sommeren på oss til å jobbe fram løsninger.

– Tenker dere butikk, kontorlokaler eller annet?

– Vi må se nøyere på bygningsmassen først. Kan være noe må rives og endres på. Det er rett og slett for tidlig å si noe om. Eiendommen er satt av til både næring og bolig, om det også blir boliger her – det ligger litt opp og fram. Vi skal ta det i riktig rekkefølge, og starte jobben med kommune og naboer først, sier Haugen.

– Hadde bolig-elementet noe å si for at dere turte å satse?

Ja, for det gjør at vi har flere mulige løsninger. Det er en stor tomt og bra beliggenhet, med at det er satt av til kombinasjonsformål gjorde at vi turte å gå for dette.

– Dere har mange jern i ilden, ikke minst med alt hva som foregår i sentrum?

– Hehe, eiendomsbransjen kan gå litt sakte av sted, så man må ha flere prosjekter for ikke å kjede seg. Men vi har nok å gjøre, det er det ikke tvil om, sier Haugen lattermildt.

GÅR NYE VEIER: Tove Østlyngen legger ned Proffpartner og er i prosess for å selge eller leie ut arealene ved E6 på Elvebakken. Foto: Magne Ek