Alta tingrett gjennomførte 16. mai et fengslingsmøte der påtalemyndigheten begjærte varetektsfengslet en Alta-mann i begynnelsen av 30-årene.

Bakgrunnen er at mannen i tiden før 15. mai ervervet og/eller oppbevarte cirka 700 gram amfetamin, fremgår det av tingrettens kjennelse, som Altaposten har fått tilgang til.

Mannen har innrømmet forholdene, fremgår det av kjennelsen:

– Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff en fengsel i 6 måneder [...] Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på siktedes erkjennelse av forholdene, samt beslagene som er gjort i saken, fremgår det.

Bevisforspillelsesfaren ble trukket fram som en særlig viktig begrunnelse for å ilegge varetekt, da særlig med hensyn til at siktede vil kunne påvirke eventuelle andre involverte.

– Retten finner at det ikke er usannsynlig at det er andre involverte i saken. Retten viser her til at saken omhandler et betydelig kvantum narkotika som var tenkt for salg/distribusjon, jamfør siktedes forklaring. Politiet ønsker å kontrollere siktedes opplysninger, og kartlegge eventuelle andre involverte da saken er i en tidlig fase. Retten viser i denne sammenheng til sakens alvorlighetsgrad. På denne bakgrunn foreligger det en nærliggende fare for at siktede vil kunne påvirke eventuelle andre involverte, og at han vil benytte seg av denne muligheten, skriver retten.

Påtalemyndigheten ba om fire ukers varetektsfengsling, hvorav to av disse med brev- og besøksforbud.

– Retten mener at varetektsfengsling for fire uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep. Det er ved denne vurderingen blant annet lagt vekt på sakens alvorlighetsgrad, skriver retten, og tar til følge begjæringen om fire ukers varetektsfengsling.

Også ønsket om brev- og besøksforbud ble etterkommet.

– Retten finner at det av hensyn til etterforskningen er viktig at siktede ikke gis anledning til å kommunisere med eventuelle andre involverte.

I slutningen, undertegnet Alexander A. Wagstaff, heter det at vedkommende «kan holdes i varetektsfengsel inntil annet blir bestemt av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 13. juni 2018. Han undergis brev- og besøksforbud inntil 30. mai 2018.