Alta-selskapet SmartDok skriver i en melding som gikk ut til selskapets kunder fredag at de blir en del av Visma.

Selskapene har kommet til en avtale som sikrer Visma majoriteten av aksjene i SmartDok.

– Vi i SmartDok har vært pionerer i digitaliseringen av bygg- og anleggsbransjen, og skal fortsette å være en stor pådriver i dette arbeidet framover, til fordel for våre kunder. Våre strategiske tanker og planer for fremtiden er på en meget god måte innfridd for våre kunder og ansatte gjennom dette partnerskapet med Visma, heter det i meldingen.

Fortsetter som SmartDok

Selskapet vil fortsette å bestå som egen merkevare, med samme organisasjonsnummer og med de samme ansatte.

– Med en stor aktør i ryggen står vi ennå sterkere enn tidligere, melder selskapet.

Selskapet skal fortsatt ledes fra Alta.

– Vi ønsker å videreutvikle både produkt og organisasjon, samt ta nye markeder. Visma er i denne sammenhengen en perfekt match for oss. Vi vil få et økt fokus på å lage integrasjoner mot Visma sine systemer, men dette utelukker ikke andre systemer. Vi vil fortsette å samarbeide med de systemer og de leverandører våre kundene bruker, heter det i meldingen, undertegnet CEO Bjørn Tore Hagberg.

Mener timingen er riktig

– Det er en tid for alt og nå var tiden inne for å samarbeide med en stor aktør for å ta SmartDok et steg videre. Med påfyll av kunnskap og en større verktøykasse som vi får med å være en del av Visma, ser vi fram til å ta SmartDok til nye høyder. Vi har valgt en partner som har vist evne og vilje til å innfri nettopp det vi er på jakt etter. Førstkommende mandag går det ut en pressemelding fra Visma om oppkjøpet, skriver selskapet.

  • Gründer og majoritetseier Bjørn Tore Hagberg ønsket ikke å kommentere saken ytterligere overfor Altaposten fredag, men vil komme tilbake med kommentarer mandag.