Kjell-Erik Thomassen i Alta brannvesen kan fortelle at dette først og fremst var en øvelse på det brannvesenet kaller for røykdykking nivå to.

– Det vil si røykdykking med to lag samtidig, forklarer beredskapslederen.

Denne gangen ble Thon Hotel Alta valgt ut. Målet var å komme seg til ventilasjonsrommet på toppen av bygget med både mannskap og slukkeutstyr.

EN GOD ØVELSE: Beredskapsleder Kjell-Erik Thomassen i Alta brannvesen. Foto: Even Martinsen

Verdifulle erfaringer

– På en slik plass er det, som regel, ikke vanntilgang på taket. Det betyr at vi må benytte oss av liften for å frakte vann opp. Videre kan vi fortsette med slangeutlegging der, forteller Thomassen.

Hvordan styrker en slik øvelse beredskapen?

– Heldigvis har vi hatt svært få store branner i Alta hvor slikt utstyr må brukes. Men, det er veldig viktig at vi får øve på kjente objekt vi kan møte i en eventuell hendelse.

– Samtidig får hotellet en god øvelse, legger han til.

Samkjørte

I tillegg til å få øvd på bruk av utstyr i ulike scenarioer, forklarer Thomassen at det også handler om å styrke samarbeidet mellom brannkonstablene.

– Vi er delt opp i fire lag på jobb. Lagene er godt samkjørte, men det kan være utfordrende å samkjøre lagene på tvers. Det er det vi opplever med større øvelser.

– Erfaringer som vi tar med oss etter dagens øvelse er at vi kanskje må legge om på noen av rutinene. I tillegg har vi fått en god øvelse med hotellet og Amfi sine servicepersonell. De er flinke og har et godt bygg, avslutter han med.