Køen var som vanlig lang da Elias hadde la til kai ved Bull-kaia i bukta. Selv om det var to små redningsskøyter klar til å tøffe en runde eller to, holdt ikke det. Kø ble det likevel.

I tillegg var det sterk vind, noe som satte en ekstra spiss på rundturen.

– Jeg synes det er kjempebra å være her og spesielt artig å kjøre Elias.

– Hvordan var det når det var så mye vind?

– Det var litt skummelt, sier Linnea Mjøen.

FORNØYD: Linnea Mjøen har vært mange ganger på maritim dag, men hun blir aldri lei av å kjøre Elias-båten. Også var det kult med helikopteret som kom rett over brygga. Foto: Astrid Krogh

Sterk vind

Vinden skapte litt ekstra utfordring for de frivillige fra Redningsselskapet Ung. Det var ikke så enkelt å gå ut og legge til kai når vinden tok tak. Men sammen fikk de det til.

Emilie Heitmann er nylig valgt til nestleder i ung-laget i Alta. Hun synes det er givende å treffe barna, og ikke minst lære de mer om sjøvett.

– Vi synes det er viktig at barna får lære mer om hva som er viktig å tenke på når man oppholder seg på eller i nærheten av vann. For eksempel redningsvest.

HJELPER GJERNE: Emilie Heitmann sto på land og passet på at den lille redningsskøyta kom seg både ut og inn igjen til kai. Foto: Astrid Krogh

Og hun trives kjempegodt som rekrutt.

– Vi er en gjeng som har det trivelig sammen og som møtes jevnlig. Jeg synes det er lærerikt å være en del av og vi driver med forebyggende arbeid. Forhåpentligvis er det vi som en dag skal overta på skøytene, smiler hun før hun må skynte seg å ta i mot Elias-båten som er på vei mot kaia.