2. juni er det duket for maskinkjørerduell i Alta. Her stiller kjendismaskinkjører og sprengningsglade Leif Einar «Lothepus» Lothe, kjent fra TV2-serien Fjorden Cowboys og en rekke opptredener i forskjellige TV-programmer, for å ta rotta på lokale maskinkjørere.

Men kobbelet med altaværinger som skal møte vestlendingen er ingen hvemsomhelst, skriver arrangør Kronstadposten på sine facebooksider:

  • Steinar Bakken (Eriksen Maskin AS) – ble «ufrivillig» dratt med i konkurransen, da han var den første maskinkjøreren som ble nevnt når Lothepus ble fortalt at Kronstad i Alta har mange gode maskinkjørere. Har 20 års erfaring fra bransjen.

  • Oddgeir Simensen (Asbjørn Simensen AS) – har kjørt maskin siden han var en liten guttunge, og er en ihuga fan av kjendisen fra Hardanger. Gleder seg til å møte «forbildet» i konkurranse.

  • Trond Even Dahle (Roy Yngve Thomassen AS) – har kjørt gravemaskin siden han var 10-11 år og har alltid hatt interesse for anleggsmaskiner.

  • Thomas Bredal Pedersen (Pedersen Maskin AS) – har ti års erfaring, og legger ikke skjul på at det blir skøy å møte «Lothe-himself» til duell.

For å backe opp Lothepus stiller også tre av hans menn, Eirik Sæbø, Kristoffer Åkre og Vigleik Åkre, til konkurransen. De tre er Lothepus' "utvalgte" som skal gjøre sitt for at seieren ender på vestlandet heller enn i Alta.

I en pressemelding skriver Kronstadposten at det skal konkurreres i flere øvelser som inkluderer timing, nøyaktighet og presisjon.

Med til Alta er også Joar og hele «Fjorden Cowboys»-konseptet. TV2/Flimmer Film kommer til Alta og skal overvære Altabesøket, med konkurransen som et naturlig høydepunkt for TV-serien.

– Jeg fant ut at jeg kanskje var litt for stor i kjeften i starten, så for å ikke bli «gruset» må jeg ha med meg mine beste også. Men jeg hadde deltatt selv om jeg måtte ha amputert armen, kommenterer Lothepus ifølge pressemeldingen.

– Jeg gleder meg veldig til å reise nordover. Dette blir gode greier, sier han videre.

Dommere i konkurransen er Odd Thomassen og Felix Iversen, som lover show og knallharde dueller.

– Vi kommer også til å være knallstrenge på HMS, varsler dommerne.

Kronstadpostens maskinkjørerduell finner sted i Finnmark Sands grustak i Raipas kl. 13.00.